Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA tager FNs 17 verdensmål til sig

På dagens generalforsamling var en debat om FNs 17 verdensmål om bæredygtig udvikling central i bestyrelsesberetningen. KA introducerer i 2018 et mentorprogram for virksomheder, der vil arbejde videre med FNs 17 verdensmål.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Foto: Lars Salomonsen

“Jeg er helt sikker på, at FNs 17 verdensmål er kommet for at blive. Og vi vil alle i vore virksomheder bliver mødt med krav fra kunder og leverandører om, hvorvidt vi lever op til nogle eller flere af verdensmålene,” siger Svend Erik Bøytler Rahbek, formand for KA, som understregede, at der i verdensmålene er gemt et stort vækstpotentiale:

“Jeg vil vove den påstand, at hvis vi vil vækste og udvikle vore virksomheder, kommer vi ikke udenom at tænke i bæredygtighed på en eller måde.”

Svend Erik Bøytler Rahbek opfordrer KAs medlemmer til at tænke meget konkret om FNs verdensmål. Det handler for ham ikke om de overskrifter, som verdensmålene har. Men om indholdet.

“Hvordan reducerer jeg spild af råvarer, energiomkostninger og vandforbrug? Hvordan sikrer jeg, at vi undgår arbejdsulykker i min virksomhed? Så er det måske knap så flyvsk og højtravende, så kan jeg pludselig se det i min egen hverdag, og meget arbejder jeg naturligt med i forvejen – og får også økonomisk værdi af. Så er vi faktisk i gang med at arbejde med FN´s Verdensmål,” understreger KAs formand.

“Jeg vil vove den påstand, at hvis vi vil vækste og udvikle vore virksomheder, kommer vi ikke udenom at tænke i bæredygtighed på en eller måde.”

Svend Erik Bøytler Rahbek, formand, KA

KA arbejder videre både internt og eksternt
I beretningen blev KAs medlemmer orienteret om, at finansminister Kristian Jensen har inviteret KA ind i et udvalg, der skal implementere verdensmålene i Danmark:

“Det har vi selvfølgelig sagt ja til og indgår i udvalget sammen med Dansk Industri og Dansk Erhverv. Her vil vi sikre en fornuftig SMV-vinkel på verdensmålene.”

KA vil også overfor KAs medlemmer arbejde for en fornuftig SMV-vinkel på verdensmålene. Derfor vil KA tilbyde sine medlemmer et forløb, hvor de får kyndig vejledning, der skal hjælpe dem til at se verdensmålene ind i deres virksomheder:

“Det skal tjene flere formål. Dels hjælpe medlemmerne godt på vej i processen. Dels gøre KA kendt som en organisation, som er meget mere end en organisation med en overenskomst, som for nogle er kontroversiel.”

Det bliver Lotte Hansen og Charlotte Ersbøll fra Hansen & Ersbøll Agenda, der som mentorer vil vejlede om implementering i virksomhederne, og hvordan virksomhederne kan markedsføre sig på FNs 17 verdensmål.

Foto: Lars Salomonsen

Del denne artikel: