Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Om KA

Om os

Bestil bogen: Det frie valg

 

Du kan bestille bogen "Det frie valg - Kristelig Arbejdsgiverforening gennem 90 år" ved at benytte formularen nedenfor.

Prisen er 249,95 kroner incl. moms + 50 kroner i forsendelsesomkostninger. 

Her kan du læse lidt om bogen: 

Målet var et arbejdsmarked med overenskomster og ordnede forhold, men uden strejker, lockouter og demonstrationer.

Arbejdsgivere og arbejdstagere var nemlig grundlæggende i samme båd og havde en fælles interesse i virksomhedens liv og vækst. Konflikter måtte løses ved fredelig voldgift og ikke ved hadefulde konfrontationer, samfundsskadelige aktioner eller politiske indgreb.

Sådan var tanken, da arbejdsgivere og arbejdstagere i 1899 gik sammen i Kristeligt Dansk Fællesforbund. Og det var fortsat grundlaget, da Kristelig Arbejdsgiverforening i 1931 blev etableret som en selvstændig arbejdsgiverforening.

Dette harmonisyn stred grundlæggende mod konfliktsynet i hovedaftalen mellem den traditionelle, socialdemokratisk prægede fagbevægelse og Dansk Arbejdsgiverforening. I fagbevægelsens øjne var ”de gule” en parasit og en abnormitet, som skulle udryddes med alle midler.

Derfor er Kristelig Arbejdsgiverforenings historie på trods eller måske netop på grund af harmonisynet en fortælling om evige kampe for friheden til at vælge en anden vej på arbejdsmarkedet.

Denne bog handler om Kristelig Arbejdsgiverforenings udvikling og kampen for det frie valg på arbejdsmarkedet gennem 90 år. Men det er også historien om et arbejdsmarked og et samfund i evig forandring, om opslidende konflikter og om mennesker, som nægtede at give op.

Bogen er skrevet af Lars Christensen, der ph.d. i historie og forfatter. Han har blandt andet skrevet bøgerne "En sikker borgerlig stemme. Det Konservative Folkeparti gennem 100 år" og "Svenskekrigene 1657-60. Danmark på kanten af udslettelse."

Sådan bestiller du bogen:

Bestilling af "Det frie valg"

Udfyld formularen med navn og adresse, så vi ved hvortil vi skal sende bestillingen og fakturaen.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her