Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA-medlems sociale ansvar sparer samfundet for millioner

Nu kan virksomheder sætte kroner og ører på, hvad de bidrager med til samfundet, når de ansætter personer fra kanten af arbejdsmarkedet. KA-medlemmet Renell har bidraget med en gevinst på knap 8 mio. kr. på et år.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Foto: Colourbox

Et nyt online-værktøj gør det muligt for virksomheder at se, hvordan de hjælper samfundet, når de eksempelvis ansætter flygtninge eller langtidsledige.

Værktøjet kaldes Den Sociale Beregner, og det er udviklet af Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) og Cabi, der er et netværks- og videnshus for socialt ansvar.

Ved hjælp af få indtastninger kan virksomheden se, hvad den sparer samfundet for.

Servicevirksomheden Renell, der er medlem af KA, har testet Den Sociale Beregner – og virksomheden fra Helsingør har god grund til at være stolt af sin indsats. 

Tallene viser nemlig, at Renell sidste år sparede samfundet for 4,7 millioner kr. i offentlige ydelser. Derudover har virksomheden været med til at generere 3,1 millioner kr. i øgede skatteindtægter. Samlet set en samfundsgevinst på 7,8 millioner kr. på ét år.

Oveni det positive regnestykke kan man lægge de personer, som efter endt forløb i Renell er blevet ansat i andre virksomheder. Og den reelle samfundsmæssige gevinst er ofte større, når der medregnes øvrige positive effekter – eksempelvis værdien af det udførte arbejde, besparede omkostninger til aktivering for ledige osv.

Hos Renell glæder de sig over, at indsatsen kan aflæses i så positiv grad:

“Det er selvfølgelig godt, at vi er med til at spare samfundet for nogle penge. Men for os er det, der virkelig betyder noget, at vores indsats er med til at få mennesker i arbejde. Ikke bare hos os selv, men også hos andre,” siger Charlotte V. Andersen, HR-medarbejder hos Renell, til Cabis nyhedsbrev og fortsætter:

“Der er faktisk en del, som får job, når de har været i praktik hos os. Vi kan se, at vi gør en forskel, og det er meget tilfredsstillende.” 

Del denne artikel: