Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA opfordrer politikerne til at bremse omstridt forslag

Hvis regeringen gør forslag til lov, får 3F magtmonopol på transportområdet. KA advarer politikere mod konsekvenserne.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Foto: Colourbox

KA havde tirsdag møde med Venstre-profilerne Troels Lund Poulsen, Hans Andersen og Kristian Pihl Lorentzen. Det var et godt og konstruktivt møde, hvor der blev udvekslet synspunkter.

Et af mødets temaer var et kontroversielt forslag på godstransportområdet, som regeringen lægger op til at gøre til lov.

KA har allerede været i dialog med Radikale Venstre og Liberal Alliance om forslaget, og flere tilsvarende møder med andre partier er på bedding.

“Hvis politikerne nikker ja til forslaget fra Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening, så er der tale om en monopolisering af 3Fs overenskomst. Det kan vi selvfølgelig ikke leve med, og det burde politikerne heller ikke kunne,” siger KA-direktør Karsten Høgild og fortsætter:

“Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at gøre det klart for politikerne, hvor store problemer der er forbundet med forslaget.”

Demokratisk problem
Karsten Høgild peger på, at et af de helt store problemer ved forslaget er, at politikerne ophøjer en overenskomst, som de ikke har indflydelse på, til lov.

“Hvis politikerne nikker ja til forslaget fra Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening, så er der tale om en monopolisering af 3Fs overenskomst.”

Karsten Høgild, direktør, KA

“Det er et kæmpe demokratisk problem. Det svarer til at uddelegere udformningen af den lovgivning, som bankerne skal følge, til Danske Bank,” siger han og uddyber:

“Selvfølgelig skal social dumping bekæmpes, men det gør vi altså ikke ved at give 3F et magtmonopol, der betyder, at de med politisk rygdækning kan gøre fuldstændig, som de vil,” siger han.

I næste nummer af magasinet VÆRDI, der udkommer i næste uge, kan man læse mere om sagen.

Del denne artikel: