Kontakt KAOm KAPresseGRATIS nyhedsbreve

Tema:

EU - med SMV-øjne

NYHED
24. jun 2016

Europæiske SMVere: Brexit er et "wake-up call" for EU

UEAPME, som er en europæisk interesseorganisation for SMVer, tager resultatet af den britiske afstemning til efterretning - og opfordrer EU til reformer for at forbedre erhvervsmiljøet i EU.
NYHED
02. jul 2014

Fem skarpe til Antonio Tajani om finansiering for SMVere

EU-kommissionen introducerede i 2013 et finansieringsprogram for SMVere - kaldet COSME. I dette interview fortæller Antonio Tajani, kommissær for erhvervsliv og iværksætteri, hvad SMVere kan forvente af COSME.
BAGGRUND

BAGGRUND: EU har de sidste 15 år taget afgørende skridt i retning af at blive mere SMV-venlig – for at styrke EU i konkurrence med USA. Men EU mangler stadig at demonstrere, at et løfterigt SMV-fokus kan forplante sig ned igennem de administrative lag.

Læs mere

4 GODE HENVISNINGER

EUs SMV-portal

EU står bag en 'Europæisk portal for små virksomheder', som både orienterer om EUs SMV-politik og giver råd og vejledning og konkrete værktøjer til blandt andet finansiering.

Gå til portalen.

Folderen 'Tænk stort...

Europakommissionen udgav i 2011 en folder, der kort og enkelt redegjorde for EUs erhvervspolitik, og hvad EU gør for SMVere. 'Tænk stort for små virksomheder' gør EUs arbejde konkret.

Hent folderen.

Small Business Act (SBA)

Hvis man ikke er bange for lidt juridisk sprog og EU-forordninger, er EUs SMV-"grundlov", Small Business Act, værd at læse. Den går mere i dybden med, hvad EU vil gøre for SMVere.

Hent SBA.

SBA-faktablad Danmark

Selvom Folketinget ikke vil vedtage et "Tænk småt først"-princip, har SMVerne i Danmark sammenlignet med det øvrige EU gode rammevilkår. Det fortæller SBA-faktablad 2013 DANMARK.

Hent faktabladet.

EU, TAL OG FAKTA

Når EU-parlamentet og EU-kommissionen vælges, er det ikke blot et resultat af et valg i Danmark. Nej: Mange lande går til stemmeurnerne. Og senere vælger parlamentarikerne en kommission.

Læs om valgprocedurerne.

Er Danmark et stort eller et lille land i EU? Ja, det afhænger af, om man måler på Danmarks areal, forventet levetid, BNP, gennemsnitsløn eller noget helt femte.

Gå på jagt i tallene.


 
BLIV MEDLEM
Vi hjælper og støtter danske SMVer og iværksættere

Ophavsretten tilhører KA - Kristelig Arbejdsgiverforening.

Du er velkommen til at dele artiklen vidt og bredt, så længe at du krediterer KA og henviser til KAs hjemmeside. Du må ikke bruge artiklen til kommercielle formål eller foretage ændringer i teksten.

CC BY-NC-ND 2.5

 

Kristelig Arbejdsgiverforening

Alsvej 7

8940 Randers SV

Tlf. 82 132 132

Mail: ka@ka.dk