Kontakt KAOm KAPresseGRATIS nyhedsbreve
NYHED
09. jun 2017

Arbejdsretten kender konflikten mod Vestjysk Busser ulovlig

Arbejdsretten har i dag den 9. juni 2017 afsagt sin dom i 3Fs konflikt mod Vestjysk Busser, der har overenskomst med Arbejdsgiverforeningen KA og Krifa. Dommen giver KA medhold i, at konflikten er ulovlig. Og det er KAs direktør Karsten Høgild tilfreds med.
NYHED
13. jul 2017

Pas på svindelforsøg i indbakken - denne sommer

Husk nu, at sommerferien er højsæson for "banditter i indbakken", som udnytter, at direktøren måske er på ferie - til at låse computere og trække penge ud af virksomheden.
NYHED
10. jul 2017

Pensionsaftale med Danica fortsætter - også efter den 17. september

Selvom KA får en ny overenskomstmodpart i Det Faglige Hus fra den 17. september, så fortsætter aftalen med Danica Pension uændret.
NYHED
16. jun 2017

KA Pleje har fornyet overenskomsten med FOA for en 3-årig periode

FOA og KA Pleje er blevet enige om en ny overenskomst for medarbejdere indenfor privat ældrepleje. KA Pleje har lagt vægt på social ansvarlighed og at give de største lønstigninger til faglærte.
NYHED
14. jun 2017

Nærmarkederne er på vej op

Udenrigsministeriets nye Eksportudsigt viser en lys fremtid for dansk eksport. Også fra nærmarkederne vil danske virksomheder kunne opleve en stigende efterspørgsel.
NYHED
09. jun 2017

Arbejdsretten kender konflikten mod Vestjysk Busser ulovlig

Arbejdsretten har i dag den 9. juni 2017 afsagt sin dom i 3Fs konflikt mod Vestjysk Busser, der har overenskomst med Arbejdsgiverforeningen KA og Krifa. Dommen giver KA medhold i, at konflikten er ulovlig. Og det er KAs direktør Karsten Høgild tilfreds med.
NYHED
08. jun 2017

VÆRDI samler på erfaringer om offentligt-privat samarbejde

Heldigvis peger erfaringerne på, at de små og mellemstore virksomheder har rigtig meget at byde ind med i offentligt-privat samarbejde. I VÆRDI fortæller Søren Toft-Jensen om en forretningside, som er værdisat til over 1 milliard.
NYHED
27. apr 2017

Fri med løn 1. maj?

Snart siger kalenderen 1. maj, og det giver ikke ret til fri med løn på virksomheder omfattet af KA Plejes overenskomst. Vi bringer her et overblik.
NYHED
27. apr 2017

Fri med løn 1. maj?

Snart siger kalenderen 1. maj, og eventuelle rettigheder heraf afhænger dels af den gældende overenskomst og dels af de individuelle kontrakter. Vi bringer her et overblik.
NYHED
21. mar 2017

TV: "KA bliver ved med at være KA"

KA står fast på sine værdier og mål som arbejdsgiverforening. Og det er uanset om KAs overenskomstpart hedder Krifa eller Det Faglige Hus. Det slår KAs formand fast i dette interview.
NYHED
20. mar 2017

TV: Kom på e-kursus om opsigelse - på torsdag

Opsigelse/afskedigelse er nok en af de vanskeligste områder, som en arbejdsgiver kan komme til at arbejde med. Og derfor er der ekstra gode grunde til at sætte sig ind i reglerne. Og det er der mulighed for på torsdag kl. 8.30.
NYHED
15. mar 2017

Østjyllands Politi advarer mod CEO-fraud

Få nu talt om, hvordan I håndterer betalinger i virksomheden. Det er nemt at give sig ud for at være en anden - også en direktør. Østjyllands Politi har modtaget en anmeldelse om bedrageri for en værdi af 19.540 euro.
NYHED
06. mar 2017

TV: KAs generalforsamling har stemt om og godkendt ny kollektiv overenskomst med Det Faglige Hus

Den nye overenskomst mellem Arbejdsgiverforeningen KA og Det Faglige Hus blev fredag den 3. marts - godkendt på KAs generalforsamling i Horsens, hvor mere end 10 procent af de overenskomstforpligtede medlemmer var mødt frem.
NYHED
23. feb 2017

TV: Et svendestykke - en stor, ambitiøs aftale

På pressemødet onsdag i forbindelse med præsentationen af den nye overenskomst lagde Det Faglige Hus stor vægt på, at overenskomsten er en stor aftale - præget af et højt ambitionsniveau. Se uddrag fra pressemødet.
NYHED
22. feb 2017

KA og Det Faglige Hus tegner ny overenskomst

Der er indgået en overenskomst mellem Arbejdsgiverforeningen KA og Det Faglige Hus. Det er en central rammeaftale, som både sikrer virksomhedernes konkurrencekraft samt gode løn- og arbejdsvilkår, men som i vid udstrækning også tager hensyn til vilkårene ude i de enkelte medlemsvirksomheder og brancher. Overenskomsten har fokus på at øge trivslen, og parterne er derudover enige om at arbejde for en fleksibel tilbagetrækningsalder.
NYHED
21. feb 2017

3 forslag: Sådan vil KA Pleje styrke fritvalg

Søndag, mandag og tirsdag har TV2 og tv2.dk bragt nyheder om problemer i forbindelse med, at Pleje Plus i forbindelse med et udbud overtog cirka 450 borgere. Men det ændrer ikke på, at fritvalg er en god ide, hvis man griber det korrekt an, mener KA Pleje, som har 4 forslag til, hvordan man styrker fritvalg for at skabe tryghed for de ældre, medarbejdere og kommune.
NYHED
15. feb 2017

KA finder konflikt mod Vestjysk Busser ulovlig

3F har iværksat konflikt mod Vestjysk Busser, men konflikten er helt overflødig, mener Karsten Høgild, direktør i KA. ”3F har i en årrække accepteret, at Vestjysk Busser er omfattet af vores overenskomst,” fastslår Karsten Høgild, direktør i KA.
NYHED
06. feb 2017

TV: Tag lederskabet på dig - på torsdag

Du bliver aldrig færdig med at udvikle din virksomhed. Og på samme måde bliver du aldrig færdig med at udvikle dig som leder. Derfor er ledelse og udvikling af gode ledere hos vores medlemmer et vigtigt fokusområde for KA.
NYHED
30. jan 2017

TV: Få overblik over feriereglerne - på fredag!

De færreste gør sig mange tanker om ferie i starten af februar. Men det er faktisk en rigtig god ide at tænke på planlægning og koordinering af ferien, særligt sommerferien, i god tid.
NYHED
20. jan 2017

Tre spændende e-kurser i februar og marts

Få styr på ferieregler, opsigelsesregler og ledelse på tre spændende e-kurser i februar og marts.
NYHED
13. jan 2017

Kom med til KAs generalforsamling

En gang om året mødes KAs medlemmer til generalforsamling. I 2017 bliver det dog ganske historisk, da KA er i gang med forhandlinger med Det Faglige Hus om en ny overenskomst, som skal til afstemning den 3. marts.
NYHED
13. jan 2017

Kom med til KA Plejes generalforsamling

En gang om året mødes KA Plejes medlemmer til generalforsamling. KA Plejes medlemmer kan se tilbage på et år, hvor et nyt etisk regelsæt blev etableret. På generalforsamlingen får deltagerne også ny viden om IT- og robotteknologi indenfor sundheds- og plejesektoren.
NYHED
14. dec 2016

VÆRDI graver i KA og ser på Det Faglige Hus

VÆRDI ser denne gang ind ad på KA og KAs historie, og hvad KA har i vente med en overenskomstpart som Det Faglige Hus. Og så kan du møde Bo og Lars Ørsnes, som har overtaget en virksomhed, en kæde af guldsmedebutikker, efter deres far Henrik Ørsnes.
NYHED
08. dec 2016

Metal- og maskinsektor? Læs med her, hvis du vil til Tyskland!

Eksportrådet samarbejder med KA og Håndværksrådet om et eksportfremstød i Nordtyskland. En ideel chance for SMVere indenfor metal- og maskinsektoren for at komme ind på et meget attraktivt marked.
NYHED
28. nov 2016

Ambitiøst regeringsprogram glemmer smv'erne

Små og mellemstore virksomheders rolle og bidrag til jobvæksten bliver ikke nævnt i et ellers ambitiøst regeringsgrundlag, der dog skaber usikkerhed omkring håndværkerfradraget.
NYHED
28. nov 2016

Ny regering: De er værd at holde øje med for SMVere

Med den nye trekløver-regering får vi også nogle nye ministre, der bliver værd at holde øje med - særligt for SMVere. Vi kigger på seks af dem...
NYHED
22. nov 2016

Få ideer til alternativer til opsigelse på KAs e-kursus

Det er rigtig ærgerligt at skulle opsige en god medarbejder ved ordrenedgang eller sæsonudsving. Derfor er der i KAs overenskomst en mulighed for at afsøge alternativer til opsigelse. På KAs e-kursus den 29. november er der mulighed for at lære mere om mulighederne.
NYHED
22. nov 2016

Betal ikke denne regning - læs det med småt

I sidste uge modtog vi denne faktura. Den ser tilforladelig ud, og det er jo ikke utænkeligt, at en virksomhed kunne have bestilt 50 LED-pærer. Men en kvik bogholder lod sig ikke lokke...
NYHED
15. nov 2016

Kom med på e-kursus om beskyttede medarbejdere

En af de meget komplicerede områder, som mange arbejdsgivere står overfor i dag, er beskyttede medarbejdere. Og det gælder ikke kun i forhold til afskedigelser, men i forhold til mange andre områder af et ansættelsesforhold. KA har et e-kursus om beskyttede medarbejdere den 22. november.
NYHED
09. nov 2016

Håndværksrådet: Gode og dårlige nyheder om Trump-valget

I en længere analyse peger Jens Kvorning, chef for Håndværksrådets internationale afdeling, på både gode og dårlige nyheder for danske SMVer i forbindelse med amerikanernes valg af republikanernes Donald Trump som næste præsident for USA.
NYHED
09. nov 2016

Danica Pension tager Trump med ro

Aktiemarkeder og valutakurser har reageret kraftigt på valget af Donald Trump som kommende amerikansk præsident efter Barack Obama. Men Danica Pension tager valget med ro - både på kort og lang sigt.
NYHED
14. okt 2016

Etisk regelsæt skal give privat ældrepleje et tiltrængt løft

Virksomheder, der beskæftiger sig med privat ældrepleje, skal oppe sig. Derfor KA Plejes medlemmer skærpet kravene til sig selv i form af et etisk regelsæt. Initiativet får store roser med på vejen fra FOAs formand Dennis Kristensen.
NYHED
13. okt 2016

Nu anmoder Feriepengeinfo dig om at overføre uhævede feriepenge

Hvis en medarbejder har haft feriepenge til gode og ikke selv har hævet dem, så skal man være forberedt på en lidt anden stil fra Feriepengeinfo fremover. Læs her, hvad du skal gøre.
NYHED
10. okt 2016

Ganske vanskeligt at sammenligne to forskellige typer af overenskomster

Hvad er forskellen på en mindstelønsoverenskomst og en normallønsoverenskomst? Og giver det egentlig mening at sammenligne de to? Find ud af det her...
NYHED
03. okt 2016

ProLøn og KA forstærker samarbejdet

ProLøn og KA har i 12 år samarbejdet om at tilbyde KAs medlemmer et af landets bedste lønsystemer. Det samarbejde bliver nu forstærket med lønsystemet KA-Løn. Og derfor tilbydes alle KA-medlemmer, som skifter til KA-Løn, fire måneder gratis lønkørsel.
NYHED
21. sep 2016

Har du testet din virksomheds eksportpotentiale?

En ny online-test udviklet af EKF, Danmarks Eksportkredit, skal hjælpe danske virksomheder med at styrke deres eksport.
NYHED
16. sep 2016

KA og Det Faglige Hus indleder overenskomst-forhandlinger

Efter Kristelig Fagbevægelses opsigelse af overenskomsten med Arbejdsgiverforeningen KA på et møde i Krifas repræsentantskab fredag går Det Faglige Hus til forhandlingsbordet. Parterne vil sikre en alternativ overenskomst indenfor den danske model og for at arbejde for en tiltrængt modernisering af begrebet kollektive overenskomster. Opsigelsen har effekt fra efteråret 2017, men både KA og Det Faglige Hus forventer at kunne præsentere en ny overenskomst til afløsning for den, der udløber, i løbet af foråret 2017.
NYHED
30. aug 2016

Regeringens helhedsbuket har få men skarpe torne

2025: Regeringens helhedsplan og finanslovsudspil bidrager positivt til at skabe højere vækst og flere arbejdspladser, mener Håndværksrådet.
NYHED
30. aug 2016

Se hovedpunkter i regeringens helhedsplan 2025

2025: Regeringens helhedsplan "Et stærkere Danmark" indeholder en række elementer, der også er værd at se for SMVere.
NYHED
30. aug 2016

Selvstændige hænger på aftalen

Nogle sælgere er gode til at få dig til at sige ja til en aftale. Men hvordan stiller loven dig, hvis du er blevet narret? Der gælder to forskellige regelsæt alt efter, om du er en selvstændig erhvervsdrivende eller privat forbruger.
NYHED
29. aug 2016

Mikro og små virksomheder har "mange" ulykker

SMVer - og særligt virksomheder med under 50 medarbejdere - er overrepræsenterede i ulykkesstatistiker, når det gælder "arbejdsrelaterede ulykker" og dødsulykker. Et nyt studie svarer på hvorfor - og antyder en vej for MSVer.
NYHED
08. jul 2016

Notat: Det betyder Brexit for dig som eksportør

Et nyt notat fra Håndværksrådet gennemgår, hvilken betydning Brexit - Storbritanniens forestående udmeldelse af EU - har for danske virksomheder, der eksporterer til landet.
NYHED
24. jun 2016

Europæiske SMVere: Brexit er et "wake-up call" for EU

UEAPME, som er en europæisk interesseorganisation for SMVer, tager resultatet af den britiske afstemning til efterretning - og opfordrer EU til reformer for at forbedre erhvervsmiljøet i EU.
NYHED
21. jun 2016

Arbejdstilsynet kan være træls, men de gør noget rigtigt...

Hvis man er virksomhedsleder, er det ikke utænkeligt, at man kan have et anstrengt forhold til Arbejdstilsynet. I magasinet VÆRDI har vi "udtaget Arbejdstilsynet til et tilsyn".
NYHED
16. jun 2016

Vestre Landsret: OK at bortvise for uanstændig adfærd ved privat fest

Er det i orden at bortvise en medarbejder, der har hældt øl i håret på en kollega, verbalt overfuset en anden og på anden vis opført sig upassende til en privat fest med andre kollegaer? Ja, siger Vestre Landsret, som har set med friske øjne på en byretsdom fra januar 2015, hvor FOA fik medhold i, at en bortvisning ikke var berettiget. Imidlertid var medarbejderens handlinger og udtalelser af en så alvorlig karakter, og kollegaerne var efterfølgende så påvirkede af situationen, at virksomheden var i sin gode ret til at bortvise medarbejderen.
NYHED
14. jun 2016

IGU er vedtaget - Virksomheder kan ansætte flygtninge

Den meget omdiskuterede integrationsgrunduddannelse, hvor flygtninge kan komme i arbejde med tilskud, er blevet vedtaget. Virksomheder får en bonus på 40.000 kroner for at ansætte en IGU-elev.
NYHED
13. jun 2016

Mærk værktøjet, og gør det mindre attraktivt for tyven

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi og Håndværksrådet har netop søsat en kampagne mod tyveri fra varebiler. Læs her, hvad du selv kan gøre for at minimere risikoen for tyveri fra din bil.
NYHED
19. maj 2016

Håndværksrådet hilser ny digitaliseringsstrategi velkommen

Lettere adgang til support, genbrug af virksomhedernes indberettede data og flere offentlige til rådighed for virksomhederne. Regeringens digitaliseringsstrategi inderholder mærkbare forbedringer.
NYHED
19. maj 2016

TV: Ansætter du rigtigt?

Man ansætter ikke bare en ny medarbejder. Det kræver investering af tid og penge. Men hvordan sikrer du sig, at du rammer plet med din investering. Det kan du blive klogere på på et e-kursus den 24. maj.
NYHED
04. maj 2016

Kontoret er lukket fredag efter Kr. Himmelfartsdag

Fredag den 6. maj holder KA lukket. Mandag den 9. maj er vi tilbage igen.
1 2 3 4 5 6 7 >>

 
BLIV MEDLEM
Vi hjælper og støtter danske SMVer og iværksættere

Ophavsretten tilhører KA - Kristelig Arbejdsgiverforening.

Du er velkommen til at dele artiklen vidt og bredt, så længe at du krediterer KA og henviser til KAs hjemmeside. Du må ikke bruge artiklen til kommercielle formål eller foretage ændringer i teksten.

CC BY-NC-ND 2.5

 

Kristelig Arbejdsgiverforening

Alsvej 7

8940 Randers SV

Tlf. 82 132 132

Mail: ka@ka.dk