Kontakt KAOm KAPresseGRATIS nyhedsbreve
NYHED
17. okt 2017

5760 virksomheder trues af tvangslukning

IVS-ordningen er blevet misbrugt til forskellige former for økonomisk kriminalitet. Nu går Erhvervsstyrelsen igang med en administrativ oprydning - og det kan også ramme reelle virksomheder under andre selskabsformer, som ikke har indleveret årsregnskaber eller oplyst reelle ejer.
NYHED
14. nov 2017

TV: Lad nu være med at udskyde den svære samtale

Den svære samtale er nok det, der udfordrer personer med lederansvar mest. Den 23. november kan du kommer med på et e-kursus om den svære samtale - og få mod og værktøjer til at tænke den svære samtale som den nødvendige samtale.
NYHED
08. nov 2017

TV: Det skal du vide om den nye persondataforordning

Persondataforordningen er på alles læber - i hvert fald på radaren hos rigtig mange. Kasper Hendrup Andersen, advokatfuldmægtig ved Lou Advokatfirma og specialist i persondataforordningen, fortæller i dette tv-interview, hvad du skal vide og huske om persondataforordningen.
NYHED
31. okt 2017

Derfor skifter Håndværksrådet navn til SMVdanmark

Flere brancher og flere typer virksomheder skal kunne se sig selv i Danmarks organisation for små og mellemstore virksomheder. Det er baggrunden for, at Håndværksrådet har skiftet navn til SMVdanmark, forklarer Ane Buch, adm. direktør i SMVdanmark.
NYHED
31. okt 2017

Håndværksrådet skifter navn til SMVdanmark

Som et vigtigt led i en ny strategi har Håndværksrådet skiftet navn til SMVdanmark.
NYHED
30. okt 2017

TV: Få styr på den nye persondataforordning - på fredag

Om du vil det eller ej, må du forholde dig til den nye persondataforordning, som er på vej fra EU. På fredag kan du komme med på et gratis e-kursus, om hvordan du kan gøre dine forretningsgange klar til den nye persondataforordning.
NYHED
17. okt 2017

5760 virksomheder trues af tvangslukning

IVS-ordningen er blevet misbrugt til forskellige former for økonomisk kriminalitet. Nu går Erhvervsstyrelsen igang med en administrativ oprydning - og det kan også ramme reelle virksomheder under andre selskabsformer, som ikke har indleveret årsregnskaber eller oplyst reelle ejer.
NYHED
09. okt 2017

Har du tjek på skatten for dine udenlandske medarbejdere?

Står du også jævnligt med udenlandske medarbejdere, der er gået skævt i det danske skattesystem og pludselig har en trækprocent på 55? Der er nu hjælp at hente hos SKAT, som har udarbejdet vejledninger, som arbejdsgivere kan dele med udenlandske medarbejdere.
NYHED
28. sep 2017

Robotter har overtaget VÆRDI

Robotter og automatisering er allerede i dag en del af mange virksomheder - også smv'erne. Og de indvarsler en fremtid med vilde muligheder. VÆRDI, som netop er udkommet, siger blip-båt og ser ind i den nærmeste fremtid.
NYHED
12. sep 2017

Konference sætter fokus på fleksibel tilbagetrækning

Regeringen måtte i foråret opgive sine planer om at ændre pensionsalderen og erstattede forslaget med et udspil til en pensionsreform for på den måde at få borgerne til at arbejde et par år længere. Nu Det Faglige Hus og Arbejdsgiverforeningen KA imidlertid selv handsken op.
NYHED
12. sep 2017

TV: Gør noget ved korttidsfravær

Det er ofte langtidsfravær, der får stor fokus, når man taler sygdom. Det fylder meget, hvis én medarbejder er væk i flere uger. Men meget korttidsfravær, klatfravær eller hvad man nu skal kalde det, kan også belaste både kollegaer og en virksomheds økonomi - uden at man tænker videre over det.
NYHED
11. sep 2017

TV: Få styr på KAs nye overenskomst - på onsdag

Cirka 10.000 lønmodtagere bliver søndag den 17. september omfattet af den nye overenskomst mellem KA og Det Faglige Hus. På onsdag kan KA-medlemmer får styr på de sidste detaljer på et gratis e-kursus.
NYHED
03. sep 2017

Godt at regeringen vil forebygge konkurser i ældreplejen ved at stille krav til både kommuner og private leverandører

Regeringen har søndag fremlagt sit udspil til, hvordan konkurser indenfor ældreplejen kan undgås. Udspillet får ros med på vejen fra KA Pleje, den største arbejdsgiver- og brancheforening indenfor fritvalg.
NYHED
01. sep 2017

I dag besøger ældreminister Thyra Frank Privathjælpen i Struer

I Struer Kommune arbejder kommunen og den private hjemmepleje-virksomhed Privathjælpen på lige fod med at gøre borgere med funktionsnedsættelse mere selvhjulpne. Resultaterne er så gode, at andre kommuner bør se mod Struer. Fredag besøger ældreminister Thyra Frank (LA) Privathjælpen i Struer for at høre om perspektiverne i at øge de ældres medbestemmelse.
NYHED
29. aug 2017

TV: Generationsskifte kan koste på bundlinjen, men behøver ikke at gøre det

Generationsskifter indenfor familien er relativt almindelige, men kravene til næste generations kompetencer kan være helt, helt anderledes end de kompetencer, som far eller mor har. Det viser en ny rapport. Og det bekræfter Lars Ørsnes, som overtog en virksomhed efter sin far.
NYHED
24. aug 2017

Medarbejdere kan – men skal ikke – sidde i bestyrelsen for selskaber med mere end 35 ansatte

Selskaber med mere end 35 ansatte skal give plads til medarbejdere i bestyrelsen. Der gælder dog nogle regler, som er vigtige at kende til, forklarer advokat Steen Elkjær.
NYHED
16. aug 2017

TV: Få styr på udfordringerne ved overvågning - på onsdag

I efteråret har vi fem spændende e-kurser på programmet. Det første finder sted på onsdag kl. 15.00, hvor du kan høre om "kontrol, overvågning og ledelse".
NYHED
13. jul 2017

Pas på svindelforsøg i indbakken - denne sommer

Husk nu, at sommerferien er højsæson for "banditter i indbakken", som udnytter, at direktøren måske er på ferie - til at låse computere og trække penge ud af virksomheden.
NYHED
10. jul 2017

Pensionsaftale med Danica fortsætter - også efter den 17. september

Selvom KA får en ny overenskomstmodpart i Det Faglige Hus fra den 17. september, så fortsætter aftalen med Danica Pension uændret.
NYHED
16. jun 2017

KA Pleje har fornyet overenskomsten med FOA for en 3-årig periode

FOA og KA Pleje er blevet enige om en ny overenskomst for medarbejdere indenfor privat ældrepleje. KA Pleje har lagt vægt på social ansvarlighed og at give de største lønstigninger til faglærte.
NYHED
14. jun 2017

Nærmarkederne er på vej op

Udenrigsministeriets nye Eksportudsigt viser en lys fremtid for dansk eksport. Også fra nærmarkederne vil danske virksomheder kunne opleve en stigende efterspørgsel.
NYHED
09. jun 2017

Arbejdsretten kender konflikten mod Vestjysk Busser ulovlig

Arbejdsretten har i dag den 9. juni 2017 afsagt sin dom i 3Fs konflikt mod Vestjysk Busser, der har overenskomst med Arbejdsgiverforeningen KA og Krifa. Dommen giver KA medhold i, at konflikten er ulovlig. Og det er KAs direktør Karsten Høgild tilfreds med.
NYHED
08. jun 2017

VÆRDI samler på erfaringer om offentligt-privat samarbejde

Heldigvis peger erfaringerne på, at de små og mellemstore virksomheder har rigtig meget at byde ind med i offentligt-privat samarbejde. I VÆRDI fortæller Søren Toft-Jensen om en forretningside, som er værdisat til over 1 milliard.
NYHED
27. apr 2017

Fri med løn 1. maj?

Snart siger kalenderen 1. maj, og det giver ikke ret til fri med løn på virksomheder omfattet af KA Plejes overenskomst. Vi bringer her et overblik.
NYHED
27. apr 2017

Fri med løn 1. maj?

Snart siger kalenderen 1. maj, og eventuelle rettigheder heraf afhænger dels af den gældende overenskomst og dels af de individuelle kontrakter. Vi bringer her et overblik.
NYHED
21. mar 2017

TV: "KA bliver ved med at være KA"

KA står fast på sine værdier og mål som arbejdsgiverforening. Og det er uanset om KAs overenskomstpart hedder Krifa eller Det Faglige Hus. Det slår KAs formand fast i dette interview.
NYHED
20. mar 2017

TV: Kom på e-kursus om opsigelse - på torsdag

Opsigelse/afskedigelse er nok en af de vanskeligste områder, som en arbejdsgiver kan komme til at arbejde med. Og derfor er der ekstra gode grunde til at sætte sig ind i reglerne. Og det er der mulighed for på torsdag kl. 8.30.
NYHED
15. mar 2017

Østjyllands Politi advarer mod CEO-fraud

Få nu talt om, hvordan I håndterer betalinger i virksomheden. Det er nemt at give sig ud for at være en anden - også en direktør. Østjyllands Politi har modtaget en anmeldelse om bedrageri for en værdi af 19.540 euro.
NYHED
06. mar 2017

TV: KAs generalforsamling har stemt om og godkendt ny kollektiv overenskomst med Det Faglige Hus

Den nye overenskomst mellem Arbejdsgiverforeningen KA og Det Faglige Hus blev fredag den 3. marts - godkendt på KAs generalforsamling i Horsens, hvor mere end 10 procent af de overenskomstforpligtede medlemmer var mødt frem.
NYHED
23. feb 2017

TV: Et svendestykke - en stor, ambitiøs aftale

På pressemødet onsdag i forbindelse med præsentationen af den nye overenskomst lagde Det Faglige Hus stor vægt på, at overenskomsten er en stor aftale - præget af et højt ambitionsniveau. Se uddrag fra pressemødet.
NYHED
22. feb 2017

KA og Det Faglige Hus tegner ny overenskomst

Der er indgået en overenskomst mellem Arbejdsgiverforeningen KA og Det Faglige Hus. Det er en central rammeaftale, som både sikrer virksomhedernes konkurrencekraft samt gode løn- og arbejdsvilkår, men som i vid udstrækning også tager hensyn til vilkårene ude i de enkelte medlemsvirksomheder og brancher. Overenskomsten har fokus på at øge trivslen, og parterne er derudover enige om at arbejde for en fleksibel tilbagetrækningsalder.
NYHED
21. feb 2017

3 forslag: Sådan vil KA Pleje styrke fritvalg

Søndag, mandag og tirsdag har TV2 og tv2.dk bragt nyheder om problemer i forbindelse med, at Pleje Plus i forbindelse med et udbud overtog cirka 450 borgere. Men det ændrer ikke på, at fritvalg er en god ide, hvis man griber det korrekt an, mener KA Pleje, som har 4 forslag til, hvordan man styrker fritvalg for at skabe tryghed for de ældre, medarbejdere og kommune.
NYHED
15. feb 2017

KA finder konflikt mod Vestjysk Busser ulovlig

3F har iværksat konflikt mod Vestjysk Busser, men konflikten er helt overflødig, mener Karsten Høgild, direktør i KA. ”3F har i en årrække accepteret, at Vestjysk Busser er omfattet af vores overenskomst,” fastslår Karsten Høgild, direktør i KA.
NYHED
06. feb 2017

TV: Tag lederskabet på dig - på torsdag

Du bliver aldrig færdig med at udvikle din virksomhed. Og på samme måde bliver du aldrig færdig med at udvikle dig som leder. Derfor er ledelse og udvikling af gode ledere hos vores medlemmer et vigtigt fokusområde for KA.
NYHED
30. jan 2017

TV: Få overblik over feriereglerne - på fredag!

De færreste gør sig mange tanker om ferie i starten af februar. Men det er faktisk en rigtig god ide at tænke på planlægning og koordinering af ferien, særligt sommerferien, i god tid.
NYHED
20. jan 2017

Tre spændende e-kurser i februar og marts

Få styr på ferieregler, opsigelsesregler og ledelse på tre spændende e-kurser i februar og marts.
NYHED
13. jan 2017

Kom med til KAs generalforsamling

En gang om året mødes KAs medlemmer til generalforsamling. I 2017 bliver det dog ganske historisk, da KA er i gang med forhandlinger med Det Faglige Hus om en ny overenskomst, som skal til afstemning den 3. marts.
NYHED
13. jan 2017

Kom med til KA Plejes generalforsamling

En gang om året mødes KA Plejes medlemmer til generalforsamling. KA Plejes medlemmer kan se tilbage på et år, hvor et nyt etisk regelsæt blev etableret. På generalforsamlingen får deltagerne også ny viden om IT- og robotteknologi indenfor sundheds- og plejesektoren.
NYHED
14. dec 2016

VÆRDI graver i KA og ser på Det Faglige Hus

VÆRDI ser denne gang ind ad på KA og KAs historie, og hvad KA har i vente med en overenskomstpart som Det Faglige Hus. Og så kan du møde Bo og Lars Ørsnes, som har overtaget en virksomhed, en kæde af guldsmedebutikker, efter deres far Henrik Ørsnes.
NYHED
08. dec 2016

Metal- og maskinsektor? Læs med her, hvis du vil til Tyskland!

Eksportrådet samarbejder med KA og Håndværksrådet om et eksportfremstød i Nordtyskland. En ideel chance for SMVere indenfor metal- og maskinsektoren for at komme ind på et meget attraktivt marked.
NYHED
28. nov 2016

Ambitiøst regeringsprogram glemmer smv'erne

Små og mellemstore virksomheders rolle og bidrag til jobvæksten bliver ikke nævnt i et ellers ambitiøst regeringsgrundlag, der dog skaber usikkerhed omkring håndværkerfradraget.
NYHED
28. nov 2016

Ny regering: De er værd at holde øje med for SMVere

Med den nye trekløver-regering får vi også nogle nye ministre, der bliver værd at holde øje med - særligt for SMVere. Vi kigger på seks af dem...
NYHED
22. nov 2016

Få ideer til alternativer til opsigelse på KAs e-kursus

Det er rigtig ærgerligt at skulle opsige en god medarbejder ved ordrenedgang eller sæsonudsving. Derfor er der i KAs overenskomst en mulighed for at afsøge alternativer til opsigelse. På KAs e-kursus den 29. november er der mulighed for at lære mere om mulighederne.
NYHED
22. nov 2016

Betal ikke denne regning - læs det med småt

I sidste uge modtog vi denne faktura. Den ser tilforladelig ud, og det er jo ikke utænkeligt, at en virksomhed kunne have bestilt 50 LED-pærer. Men en kvik bogholder lod sig ikke lokke...
NYHED
15. nov 2016

Kom med på e-kursus om beskyttede medarbejdere

En af de meget komplicerede områder, som mange arbejdsgivere står overfor i dag, er beskyttede medarbejdere. Og det gælder ikke kun i forhold til afskedigelser, men i forhold til mange andre områder af et ansættelsesforhold. KA har et e-kursus om beskyttede medarbejdere den 22. november.
NYHED
09. nov 2016

Håndværksrådet: Gode og dårlige nyheder om Trump-valget

I en længere analyse peger Jens Kvorning, chef for Håndværksrådets internationale afdeling, på både gode og dårlige nyheder for danske SMVer i forbindelse med amerikanernes valg af republikanernes Donald Trump som næste præsident for USA.
NYHED
09. nov 2016

Danica Pension tager Trump med ro

Aktiemarkeder og valutakurser har reageret kraftigt på valget af Donald Trump som kommende amerikansk præsident efter Barack Obama. Men Danica Pension tager valget med ro - både på kort og lang sigt.
NYHED
14. okt 2016

Etisk regelsæt skal give privat ældrepleje et tiltrængt løft

Virksomheder, der beskæftiger sig med privat ældrepleje, skal oppe sig. Derfor KA Plejes medlemmer skærpet kravene til sig selv i form af et etisk regelsæt. Initiativet får store roser med på vejen fra FOAs formand Dennis Kristensen.
NYHED
13. okt 2016

Nu anmoder Feriepengeinfo dig om at overføre uhævede feriepenge

Hvis en medarbejder har haft feriepenge til gode og ikke selv har hævet dem, så skal man være forberedt på en lidt anden stil fra Feriepengeinfo fremover. Læs her, hvad du skal gøre.
NYHED
10. okt 2016

Ganske vanskeligt at sammenligne to forskellige typer af overenskomster

Hvad er forskellen på en mindstelønsoverenskomst og en normallønsoverenskomst? Og giver det egentlig mening at sammenligne de to? Find ud af det her...
1 2 3 4 5 6 7 >>

 
BLIV MEDLEM
Vi hjælper og støtter danske SMVer og iværksættere

Ophavsretten tilhører KA - Kristelig Arbejdsgiverforening.

Du er velkommen til at dele artiklen vidt og bredt, så længe at du krediterer KA og henviser til KAs hjemmeside. Du må ikke bruge artiklen til kommercielle formål eller foretage ændringer i teksten.

CC BY-NC-ND 2.5

 

Kristelig Arbejdsgiverforening

Alsvej 7

8940 Randers SV

Tlf. 82 132 132

Mail: ka@ka.dk