Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED
Håndværkerfradrag
KA
KA Pleje

Aftale om boligjobordningen er en realitet

Nu er der en politisk aftale om håndværkerfradraget. Venstre har fået Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Alternativet med på at genindføre ordningen.

Den smalle Venstre-regering skulle kun bruge én dag i arbejdstøjet, før en aftale om en boligjobordning var en realitet. Mandag indgik Venstre sammen med Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Alternativet en aftale om, at boligjobordningen skal genindføres - med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015.

I 2015 fortsætter ordningen som hidtil. Men i 2016 og 2017 sker der nogle ændringer:

  • Fradraget stiger til 18.000 kroner - mod tidligere 15.000 kroner.
  • 12.000 kroner er øremærket energiforbedringer. 6.000 kroner er øremærket serviceydelser.
  • Både ejere og (private) lejere kan få glæde af fradraget.

 

Hjort: Borgerlig og grøn

Aftalen glæder den nytiltrådte finansminister Claus Hjort Frederiksen, som har ledt forhandlingerne sammen med skatteminister Karsten Lauritzen:

- Det glæder mig, at vi allerede fra dag ét viser, at det er muligt at skabe brede flertal for regeringens politik. BoligJobordningen er et fremragende eksempel på, at borgerlig og grøn politik ikke er hinandens modsætninger – tværtimod, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen.

 

Skatteminister: Gavner hele landet

Karsten Lauritzen glæder sig over, at den grønne boligjobordning vil øge beskæftigelsen hos håndværksmestre:

- En grøn BoligJobordning vil gøre det mere attraktivt for danskerne at energirenovere deres hjem. Allerede i dag består ca. 30 pct. af aktiviteten i ordningen af energibesparende tiltag, og jeg forventer, at den andel vil stige med aftalen. Samtidig vil ordningen øge omsætning og aktivitet blandt andet i håndværksvirksomheder i hele landet, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

 

Håndværksrådet: Ingen grund til at begrænse ordningen

Håndværksrådet glæder sig over, at ordningen bliver genindført, men ærgrer sig samtidig over, at den bliver begrænset:

- BoligJobordningens håndværkerfradrag skaber job og lærepladser samtidig med, at det er vores hidtil mest effektive værktøj mod sort arbejde. Vi hilser derfor aftalen velkommen men peger samtidig på, at en bred vifte af byggefagene har glæde af for eksempel den beskæftigelseseffekt, fradraget giver. Der er derfor reelt ikke nogen praktisk grund til at begrænse aftalen til fag, der er direkte involveret i fx energirenovering, siger Ane Buch, adm. direktør i Håndværksrådet.

 

Tilskud til isolering og udskiftning

Præcis hvilke grønne energiforbedringer, der skal være omfattet af boligjobordningen i 2016 og 2017, er parterne ikke konkrete omkring. Men de nævner som eksempler:

  • isolering
  • udskiftning af tag, vinduer og døre
  • installation af solceller, husstandsvindmøller, jordvarme, biokedelanlæg, gasfyr, visse varmepumper mm.

Den nærmere afgrænsning af vil fremgå af lovforslaget.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her