Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Coronakrisen: Hjælp på vej til eksportvirksomheder 

Udenrigsministeriet har præsenteret en buket af tiltag, der skal hjælpe danske eksportvirksomheder. 

Foto: Colourbox

Udenrigsministeriet har lanceret en række initiativer, der skal hjælpe danske virksomheder med at genoprette eksporten i takt med, at flere og flere lande genåbner.

Udenrigsministeriet vil tilbyde gratis akutrådgivning og assistance til danske virksomheder, der på markeder på tværs af verden oplever problemer med for eksempel told samt varer og personers fri bevægelighed på grund af coronakrisen.

Udenrigsministeriets priser for øvrig eksportrådgivning halveres for alle virksomheder, mens små og mellemstore virksomheder gennem tilskud kan få reduceret prisen med samlet 75 procent.

Udenrigsministeriet fordobler midlerne til danske virksomheders erhvervsfremstød i 2021.

Der etableres en ’udrykker-enhed’, der vil opsøge flere end 1000 berørte danske små og mellemstore virksomheder samt 100 udenlandskejede virksomheder.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) begrunder initiativerne i en pressemeddelelse:

- Den globale økonomi er i frit fald. Vores største eksportmarkeder står over for voldsomme fald. Men verden åbner langsomt igen, og vi står over for en enorm global genopretning. Krisen truer cirka en million danske jobs, som enten er knyttet til eksport eller aktiviteter i udenlandskejede virksomheder i Danmark.

Jeppe Kofod understreger, at det kræver en omfattende fælles indsats at få dansk eksport tilbage på benene.

- Vi kommer i samarbejde med erhvervslivet og fagbevægelsen til at kaste mange kræfter i at hjælpe danske virksomheder og lønmodtagere og bidrage til, at Danmarks styrkepositioner bliver omsat til bæredygtige og grønne løsninger i den globale genopretning i tråd med FNs verdensmål. Vi vil derfor også opprioritere vores arbejde på de danske ambassader med at identificere nye markedsmuligheder inden for vores styrkepositioner og åbne nye døre for danske virksomheder. En særlig indsats vil være målrettet at rydde problemer af vejen for danske virksomheder på EUs indre marked, som særligt danske SMV’er er afhængige af, siger Jeppe Kofod.

eksporthjælp.nu kan man læse mere om initiativerne.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her