Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Coronavirus: Hjemsendelse – tvangslukkede virksomheder

KA og Det Faglige Hus enige om at forlænge den hjemsendelsesperiode, som tvangslukkede virksomheder kan benytte.

Foto: Colourbox

KA har netop indgået en aftale med Det Faglige Hus om, at virksomheder, der er tvangslukket på grund af corona, vil kunne forlænge hjemsendelsesperioden ud over de tre måneder, indtil virksomheden ikke længere er tvangslukket.

Herefter skal medarbejderne genoptage arbejdet.

Hvis det ikke sker, skal virksomheden betale en erstatning til medarbejderen, svarende til lønnen i den opsigelsesperiode, som medarbejderen havde krav på ved hjemsendelsen.

Overenskomstens §42 om midlertidig hjemsendelse af medarbejdere har været et stort gode her under coronakrisen, ikke mindst for de tvangslukkede medlemmer.

Desværre nærmer mange medlemmer sig tidspunktet, hvor de har været tvangslukket i tre måneder, og dermed skal medarbejderne, ifølge overenskomsten, komme retur til virksomheden.

Det har dog presset en række medlemmer, da de fortsat er tvangslukket, og der ikke er noget arbejde at komme tilbage til.

- Vi har derfor taget en dialog med Det Faglige Hus, hvor der er opnået enighed om at give mulighed for at forlænge hjemsendelsesperioden ud over tre måneder, indtil virksomheden ikke længere er tvangslukket på grund af corona restriktioner, siger KA-direktør Karsten Høgild og tilføjer: 

- Vi er utrolig glade for, at Det Faglige Hus har været villig til at indgå denne aftale og haft den holdning, at disse virksomheder skal hjælpes, så flest mulige arbejdspladser kan bevares, siger han.

Giver ovenstående anledning til spørgsmål, er man som KA-medlem naturligvis velkommen til at kontakte juridisk afdeling.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her