Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED
KA
Industri

Iværksætterpris til producent af landbrugsmaskiner

Hvad sker der, når man etablerer en virksomhed i landdistrikterne? Med den rette ide og handlekraft kan man vokse så meget, at man modtager en iværksætterpris fra Carsten Hansen, minister for by bolig og landdistrikter. Og det er netop sket for Johnny Høgild Pedersen, indehaver af Hoegild - The Agro Innovation Company.

Ministeriet for by, bolig og landdistrikter har siden 2012 en gang om året kåret årets ”landdistriktsiværksætter”. Og i år gik prisen til Johnny Høgild Pedersen, som er indehaver af Hoegild - The Agro Innovation Company, som producerer ny landbrugsmaskiner og renoverer og forbedrer ældre landbrugsmaskiner, og er medlem af Arbejdsgiverforeningen KA.

Virksomheden blev startet op i efteråret 2013 lidt udenfor Holstebro og på trods af svære vilkår, som Johnny Høgild Pedersen har fortalt om i magasinet VÆRDI, er virksomheden vokset til 15 ansatte.

Torsdag modtog Johnny Høgild Pedersen ved Landdistriktskonferencen på Sørup Herregård ”iværksætterprisen”. Det var Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter, som overrakte prisen til Johnny Høgild Pedersen, som fik disse ord med sig på vejen fra ministeren:

»Vores landdistrikter byder på gode muligheder for iværksætteri, men uden de kreative og dygtige mennesker, som vi hylder her, bliver der ikke skabt job, indkomstmuligheder og bosætning. Derfor spiller de en afgørende rolle for fortsat udvikling i landdistrikterne.«

 

»Vi gør noget anderledes«

Johnny Høgild Pedersen, hvad er det, du har gjort, som har gjort dig fortjent til prisen - hvis du selv skal sige det?

- Vi har startet en virksomhed, som tænker anderledes. Vi har gjort noget, som ingen andre har gjort på samme måde. Den branche, vi er i, er præget af hård konkurrence og mange udbydere. Men vi har en anden forretningsplan.

Ved den regionale kåring blev det sagt, at du har startet ”en succesrig virksomhed op i en landdistriktskommune”. Var det målet?

- Det lå i forretningsplanen, at vi skulle vokse. Men at det rent faktisk kunne lade sig gøre, kunne ingen vide på forhånd. Vi har skabt arbejdspladser og er ved at skabe flere arbejdspladser i et landdistrikt. Vi er 15 medarbejdere i alt - hvor af et par stykker er løst tilknyttet. Vi etablerede virksomheden i november 2013. Men vi ansatte først den første medarbejder i april 2014.

 

»Prisen understøtter vores projekt«

Kan du følge med?

- Nej. Det er hammersvært. Der er masser af udfordringer i det. Udefra kan det se nemt ud. Men det er en likviditetstung forretning. De maskiner, vi producerer, har høje produktions- og udviklingsomkostninger. Der er masser af ting, vi skal lære. Min baggrund er salg, men lige pludselig har jeg også ansvaret for en virksomhed, hvor jeg skal sørge for, at vi performer på alle områder. Og det betyder, at jeg skifter kasket mange gange i løbet af en dag.

Hvad kan du bruge prisen til?

- Ud over at det er dejligt at få noget anerkendelse for det, man bøvler med, så kan den hele vejen rundt skabe noget opmærksomhed og goodwill. Vi får garanteret noget omtale rundt omkring i fagmedierne. Og jeg er helt sikker på, at vores leverandører og vores finansielle forbindelser lægger mærke til det. Det understøtter det projekt, vi har gang i.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her