Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

KA opfordrer til at ignorere ny bekendtgørelse

- Vores vurdering er, at bekendtgørelsen meget vel kan være i strid med Forskelsbehandlingsloven. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at ignorere den, siger juridisk chef Nikolaj Nikolajsen.

Juridisk chef Nikolaj Nikolajsen. Foto: Jesper Voldgaard

I kølvandet på statsministerens valgudskrivelse offentliggjorde Udlændinge- og Integrationsministeriet en bekendtgørelse om opholds- og arbejdstilladelse til praktikanter og volontører. Bekendtgørelsen rummer en ændring, som kan få betydning for KAs medlemmer på eksempelvis landbrugsområdet.

Bekendtgørelsen giver mulighed for, at man som dansk landmand kan ansætte en uddannet udenlandsk medarbejder på praktikantløn. 

KA opfordrer sine medlemmer til ikke at benytte den mulighed, som den nye bekendtgørelse giver.

- Vores vurdering er, at bekendtgørelsen meget vel kan være i strid med Forskelsbehandlingsloven, fordi man forskelsbehandler på baggrund af nationalitet, siger Nikolaj Nikolajsen, KAs juridiske chef, og uddyber:

- Vælger man at følge bekendtgørelsen, og det så viser sig, at den er i strid med loven, så kan man virkelig komme i klemme. Man risikerer at skulle efterbetale løn samt betale godtgørelse. Derfor fraråder vi vores medlemmer at følge bekendtgørelsen, siger Nikolaj Nikolajsen.

Den nye bekendtgørelse trådte i kraft den 1. juni, og hvis man som KA-medlem har spørgsmål i den forbindelse, er man naturligvis velkommen til at kontakte KA. 

 

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her