Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Selvstændige kan få dækket del af revisorregning ved efterkontrol

Virksomheder, som har fået udbetalt under 250.000 kroner på kompensationsordningen for selvstændige, kan få dækket 80 procent af revisorudgifterne i forbindelse med slutafregningen.

Foto: Colourbox

For at mindske risikoen for svindel i forbindelse med corona-kompensation kan virksomheder blive udtaget til en kontrol i forbindelse med efterkontrollen af Erhvervsstyrelsen, hvor det kræves, at virksomhederne benytter en revisor.

Cirka 5 procent af de selvstændige, der fik kompensation mellem marts og juni sidste år, vil blive udtaget til efterkontrol og dermed skal have en revisor med ind over.

Det har dog vist sig at kunne give en ekstraregning til virksomheder, der i forvejen er hårdt ramt.

Derfor har Folketinget besluttet, at selvstændige mv., som har fået udbetalt under 250.000 kroner på kompensationsordningen for selvstændige, kan få kompensation for 80 procent af revisorudgifterne i forbindelse med slutafregningen – dog maksimalt 8000 kroner.

Virksomheder, som ligger over 250.000 kroner, vil fortsat selv skulle betale for revisor.

Erhvervsministeriet oplyser, at forventningen er, at den gennemsnitlige omkostning for revisorudgifterne vil være omkring 10.000 kroner, og dermed vil de fleste selvstændige kunne få langt størstedelen af revisorregningen i efterkontrollen dækket.

- Selv om vi ikke er igennem coronakrisen endnu, begynder vi så småt at kunne skimte hverdagen forude. Men for mange virksomheder er det stadig en presset situation - og har været det længe. Derfor skal vi sørge for, at de mindre selvstændige ikke snubler på målstregen, hvis de bliver hevet ud til kontrol i forbindelse med efterkontrollen af kompensationspakkerne. Det er nødvendigt med kontrol, men regningen til en revisor må ikke blive det, der får bægeret til at flyde over, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

Virksomheder, som tages i at snyde med kompensationen, vil ikke modtage kompensation for revisorudgiften, ligesom deres ret til kompensation helt generelt falder bort.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her