Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Personale

Fravær

Feriegarantiordning

Overenskomstdækkede virksomheder har gennem sit medlemskab af KA mulighed for at undlade, at overføre feriepenge til FerieKonto, men kan i stedet udbetale pengene direkte til medarbejderen, når ferien afholdes.

KAs feriegarantiordning sikrer, at en medarbejder kan få udbetalt sine feriepenge, uanset virksomhedens økonomiske status.

Hvad dækker KAs feriegarantiordning?

KAs feriegarantiordning dækker tilgodehavende feriepenge, når en medlemsvirksomhed går konkurs. Feriegarantiordningen dækker feriegodtgørelse af løn udbetalt i virksomhedens medlemsperiode.

Feriegodtgørelse af ikke-udbetalt løn og løn udbetalt af Lønmodtagernes Garantifond dækkes ikke. Feriefridage og søgnehelligdagsbetaling er heller ikke omfattet af garantiordningens dækning. Disse krav henvises til Lønmodtagernes Garantifond.

Hvordan anmelder jeg et feriepengekrav?

For at anmelde dit krav, skal du sende en mail til ferie@ka.dk med følgende dokumentation

For at mindske sagsbehandlingstiden er det vigtigt, at vi modtager al dokumentation på én gang.

Hvornår modtager jeg mine feriepenge?

Du kan søge om at få dine feriepenge udbetalt, når det fremgår af din feriepengeoversigt på www.borger.dk, at KA er registreret som feriepengeudbetaler.

OBS! Det er vigtigt, at du ikke søger om feriepenge før det fremgår af oversigten, at KA er registreret som feriepenge udbetaler. Hvis du søger før dette er registreret, vil det forlænge sagsbehandlingstiden, da Feriepengeinfo ikke an overflytte en udbetalingsforpligtelse, hvis der ligger en ansøgning om udbetaling af feriepenge.

Du kan tidligst få udbetalt dine feriepenge 4 uger før du holder ferie.

Hvor lang er sagsbehandlingstiden?

Da vi ved, at det har stor betydning for dig at få udbetalt feriepengene, er det vigtigt for os, at have en kort sagsbehandlingstid, og vi bestræber os derfor på, at du kan søge feriepenge inden for 30 dage efter anmeldelsen til KA. Dog vil sagsbehandlingstiden variere alt efter, hvor mange anmeldelser vi modtager, ligesom der kan være forskelle fra sag til sag.

Vi bestræber os selvfølgelig på, at udbetalte feriepengene hurtigst muligt.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte KA ved at sende en mail på ferie@ka.dk Når du kontakter os, er det vigtigt, at du oplyser, hvilken virksomhed du var ansat i samt din fødselsdato.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her