Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Professorer: Der bliver ingen ny konflikt mod Vejlegaarden

Flemming Ibsen og Bent Greve, begge professorer i arbejdsmarkedsforhold ved henholdsvis ved Aalborg Universitet og RUC, tvivler på, at der kommer en ny konflikt mod Vejlegaarden. Det fortæller TV Syd.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Ingen blokader. Ingen konflikter. Ingen røde faner.

Restaurant Vejlegården blev i 2012 kendt for at være en konfliktramt virksomhed og arbejdsplads. Siden gik virksomheden konkurs, og i weekenden åbnede Restaurant Vejlegaarden. Men i følge to eksperter med indsigt i arbejdsmarkedsforhold kommer der ikke nogen nye konflikter mod det nye selskab.

“Man har kørt blokaden efter bogen, men 3F har ikke vundet kampen om den offentlige mening. Der har man tabt i forhold til Vejlegaarden, så derfor kan det godt være, at man har indset, at det nu er på tide at sige farvel til Vejlegården og bruger kræfterne andre steder. Den konflikt er der ingen udsigt til at vinde. Det er en tabersag. Og den er der ingen grund til at bruge kræfter på. For der er ingen tvivl om, at Vejlegården fastholder sin overenskomst med Krifa,” forklarer Flemming Ibsen, professor i arbejdsmarkedsforhold, til TV Syd.

Noget tilsvarende siger Bent Greve til TV Syd:

“Der er en ny virksomhed med en ny ejer, og derfor kan 3F ikke uden videre blokere, som om intet var hændt. 3F vil gerne undgå den negative omtale. 3F vil meget gerne undgå det negative billede af en fagforening ude af trit med tiden,” siger Bent Greve, professor i arbejdsmarkedsforhold ved RUC, til TV Syd.

Del denne artikel: