Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Sammenblanding når fagforening vil rådgive arbejdsgivere

I KA er vi betænkelige over Kristelig Fagbevægelses nyeste tiltag, Krifa Erhverv. Hvordan kan man på samme tid rådgive lønmodtagere og arbejdsgivere?, spørger direktør Karsten Høgild.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Kristelig Fagbevægelse har etableret en rådgivningsvirksomhed for selvstændige kaldet Krifa Erhverv. Det er en udbygning af Kristelig Fagbevægelses a-kasse for selvstændige, hvor man nu også vil give faglig rådgivning til selvstændige i drift af virksomhed.

“I KA finder vi det betænkeligt, for hvordan kan en fagforening på samme tid rådgive lønmodtagere og arbejdsgivere. Det vil naturligt medføre interessekonflikter,” siger direktør i KA, Karsten Høgild, som ikke vil acceptere, at Krifa Erhverv henvender sig til KA medlemsvirksomheder, for at tilbyde rådgivning.

“Det er vigtigt for os at sikre, at vores medlemmer får den rigtige rådgivning med udgangspunkt i arbejdsgiveren, og at de ikke udsættes for en sammenblanding af lønmodtager- og arbejdsgiverinteresser.”

Karsten Høgild ser det nye tilbud som et slag mod den uafhængighed mellem fagforening og arbejdsgiverforening, der har været arbejdet hen imod i mange år.

“Vi undersøger i øjeblikket om Kristelig Fagbevægelses initiativ med rådgivning af selvstændige får indflydelse på samarbejdet mellem Kristelig Fagbevægelse og KA.” 

Del denne artikel: