Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Tag med på KAs Masterclass og bliv rustet til fremtiden

KA ønsker med Verdensmåls Masterclass at ruste virksomhederne til fremtiden. Grundfos-koncernchef Mads Nipper holder oplæg på kurset.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Mads Nipper, Grundfos' koncernchef, er medlem af en global kommission for erhvervsliv og bæredygtig udvikling. Han holder oplæg på KAs Verdensmåls Masterclass. Foto: Grundfos

Hvordan skaber det værdi for din forretning at skabe værdi for samfundet?

Det store og vigtige spørgsmål tages under kyndig behandling, når Arbejdsgiverforeningen KA efter sommerferien tager hul på Verdensmåls Masterclass. Kursusforløbet henvender sig både til medlemmer af KA og ikke-medlemmer.

Målet er at inspirere og uddanne virksomheder til at drive forretning på en måde, der både gavner den økonomiske bundlinje samt bidrager til at skabe en bedre verden.

Karsten Høgild, direktør for KA, bruger begrebet ”Til fælles bedste”, når han skal forklare, hvad det handler om.

“Det handler om, at vi alle – både virksomheder og enkeltpersoner – skal blive bedre til at tænke på det fælles bedste og tage medansvar for det. Det tankesæt flugter godt med intentionen med FNs Verdensmål,” siger Karsten Høgild og uddyber:   

“Der er ingen tvivl om, at fremtidens kunder i endnu højere grad end i dag vil kræve, at virksomhederne optræder ansvarligt i forhold til det fælles bedste. Med Verdensmåls Masterclass vil vi hjælpe virksomhederne med at blive rustet til den virkelighed.”

Karsten Høgild understreger, at det at gøre noget til det fælles bedste styrker den enkelte virksomheds brand og skaber en langsigtet forretningsværdi.

“At tage ansvar for det fælles bedste fordrer gode relationer, som jo netop er det, man er god til i de små og mellemstore virksomheder,” siger Karsten Høgild og uddyber:

“For de virksomheder, der går aktivt og seriøst til værks med denne dagsorden, vil det kunne ses positivt på bundlinjen.” 

“Vores Masterclass henvender sig til små og mellemstore virksomheder. Mange af dem yder allerede en kæmpe indsats på området, men kursusforløbet kan hjælpe dem med at gøre det, de allerede gør, mere struktureret og synligt over for omverdenen.”

Karsten Høgild, direktør, KA

Stadig ledige pladser
Verdens lande formulerede i 2015 en række verdensmål, som skal være indfriet i 2030. Et mål handler om at afskaffe fattigdom, et andet mål går på at fremme ligestilling, mens et tredje mål handler om at sikre et bæredygtigt forbrug.

Karsten Høgild hæfter sig ved, at der hidtil har været en del fokus på, hvordan de store virksomheder arbejder med verdensmålene.

“Vores Masterclass henvender sig til små og mellemstore virksomheder. Mange af dem yder allerede en kæmpe indsats på området, men kursusforløbet kan hjælpe dem med at gøre det, de allerede gør, mere struktureret og synligt over for omverdenen,” siger Karsten Høgild.

KAs Masterclass henvender sig til virksomhedens ledelse, fordi det er den, der skal påtage sig ansvaret og vise vejen.

Samarbejder med eksperter
Forløbet strækker sig over tre dage. Første kursusdag foregår 20. august på The Poul Due Jensen Academy i Bjerringbro, hvor Grundfos-koncernchef Mads Nipper holder oplæg. Nipper er medlem af den globale kommission for erhvervsliv og bæredygtig udvikling, og han vil komme ind på, hvordan Grundfos som global aktør arbejder med ansvarlighed.

De to øvrige kursusdage foregår i oktober og november, og der bliver tale om et mix af oplæg, læring, inspiration, praktiske øvelser og rådgivning. På hver kursusdag vil en gæsteekspert bidrage med erfaringer og redskaber.

Ved forløbets slutning vil hver deltagende virksomhed stå med en handlings- og kommunikationsplan for, hvordan verdensmålene konkret kan sættes i spil.      

Verdensmåls Masterclass gennemføres i samarbejde med Lotte Hansen og Charlotte Ersbøll fra Hansen & Ersbøll Agenda – de to er førende eksperter, når det handler om værdiskabelse i forhold til verdensmålene.

Det koster 9500 kroner at deltage per virksomhed, der er medlem af KA. For ikke-medlemmer koster det 20.000 kroner.

Sidste frist for tilmelding er 30. juni.

Du kan læse mere om FNs Verdensmål her.

Del denne artikel: