Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

VÆRDI samler på erfaringer om offentligt-privat samarbejde

Heldigvis peger erfaringerne på, at de små og mellemstore virksomheder har rigtig meget at byde ind med i offentligt-privat samarbejde. I VÆRDI fortæller Søren Toft-Jensen om en forretningside, som er værdisat til over 1 milliard.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Foto: Colourbox

Skal den offentlige sektor og den private sektor holde sig langt væk fra hinanden? Eller kan et samarbejde mellem de to sektorer få 1+1 til at give 3? Det lyder som nonsens – men noget tyder på, at der kan være noget om det.

Offentligt-privat samarbejde er et stort modeord. Både herhjemme og i udlandet. Men et er smarte ord og store visioner, noget andet er, om det også fungerer derude i virkeligheden. Rigtig meget tyder på det – og SMVer kan sagtens gøre en forskel for stat, regioner, kommuner og andre offentlige organisationer og virksomheder.

I VÆRDI kan du denne gang møde fem virksomhedsledere fra segmentet ‘de små og mellemstore virksomheder’, som faktisk er rigtig godt tilfredse for et samarbejde med den offentlige sektor. Det giver først og fremmest nogle penge i kassen, men det udvikler og udfordrer også virksomhederne til at være oppe på dupperne og til at udvikle nye forretningsideer og løsninger. For den offentlige sektors er der ud over værdien af SMVers løsninger også penge at spare ved at få virksomheder til at byde ind på opgaver.

Men der er også et stort potentiale for at sende flere opgaver i udbud. Beregninger fra Finansministeriet peger på, at kun omkring 20-30 procent af de opgaver, som det er muligt at sende i udbud, i dag løses af den private sektor.

VÆRDI handler denne gang ikke alene om offentligt-privat samarbejde.

I magasinet kan du også læse om:

  • et påbud fra Arbejdstilsynet mod et KA-medlem, som ved KAs hjælp blev afvist af Arbejdsmiljøklagenævnet.
  • at regeringen er i dialog med KA Pleje og andre brancheorganisationer om at forebygge konkurser indenfor fritvalg.
  • hovedpunkter i den nye overenskomst mellem KA og Det Faglige Hus.
  • et nyt værktøj, som sammen med arbejdsgiveren arbejder med at administrere og opbevare følsomme oplysninger om medarbejderne.

Og endelig bringer vi et længere portrætinterview med iværksætteren Søren Toft-Jensen, som efter 42 år med virksomheden Borg Automotive har solgt sit “livsværk” for knap 1 milliard. En imponerende bedrift, som han fortæller meget mere om i VÆRDI.

Del denne artikel: