Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Vi får ikke bedre bygningskonstruk-tører af at forkorte deres uddannelse

Af: Christian Borrisholt Steen

”Hos KA er vi optaget af, hvordan vi sikrer flere faglærte i fremtiden og en forkortelse – og forringelse – af professionsbacheloruddannelserne er næppe noget, der understøtter, at vi får flere faglærte,” siger Christian Borrisholt Steen. Foto: Jesper Voldgaard

Sammen med en række andre erhvervsorganisationer som SMVdanmark, Dansk Håndværk, Dansk Industri, Danske Anlægsgartnere og Danske Malermestre har Arbejdsgiverforeningen KA henvendt sig til uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) for at få hende til at udvikle og ikke afvikle bygningskonstruktøruddannelsen, som regeringen desværre lægger op til med deres forslag om at afkorte uddannelsen med seks måneder.

”I lighed med blandt andet diplomingeniører og maskinmestre er efterspørgslen efter netop bygningskonstruktører større end udbuddet, og derfor er det en helt forkert vej at gå. Vi får ikke bedre bygningskonstruktører af at forkorte deres uddannelse,” siger Christian Borrisholt Steen, politisk konsulent i Arbejdsgiverforeningen KA.

“Vi får ikke bedre bygningskonstruktører af at forkorte deres uddannelse.”

Christian Borrisholt Steen, politisk konsulent, KA

Henvendelsen sker på baggrund af regeringens bebudede reform af professionsbacheloruddannelserne, hvor politikerne lægger op til at afkorte en række uddannelser, heriblandt bygningskonstruktøruddannelsen, med seks måneder.

”Hos Arbejdsgiverforeningen KA er vi i forvejen optaget af, hvordan vi sikrer flere faglærte i fremtiden og en forkortelse – og forringelse – af professionsbacheloruddannelserne er næppe noget, der understøtter, at vi får flere faglærte,” siger Christian Borrisholt Steen.

Del denne artikel: