Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

2012 blev et godt år for pensionsopsparere

Gennem den pensionsordning, som KA og Danica har indgået, er der i 2012 opnået et stærkt afkast til Danicas kunder: mellem 10 og 17 procent for de fleste. - 2012 var et uventet godt år, forklarer Alex Madsen fra Danica.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Foto: Colourbox

Når man ser tilbage på 2012, kan mange pensionskunder glæde sig. Det er også tilfældet for de af KAs medlemmer, som er gået ind i KAs pensionsaftale med Danica.

De allerstørste afkast på produktet Danica Balance er gået til kunder med en høj aktieandel og lang tid til pension (30 år). De høster et afkast på 16,8 procent. I den anden ende af skalaen er der dem med en lav aktieandel og kort tid til pension (5 år): de får et afkast på 9,7 procent.

De tal hænger godt sammen med Danica Pensions filosofi om ’livscyklus’ og risikospredning. Forstået på den måde, at hvis man har lang tid til pension, kan man tåle en større risiko, mens de, der har kort tid til pension, ikke kan tåle den store risiko. Det forklarer Alex Madsen, key account manager i Danica Pension:

“Vi sikrer en stille og rolig afvikling af risikofyldte papirer – altså for eksempel aktier – hen imod pensionen. Vi sælger aktier og bytter om til obligationer og afkastene er derefter,” siger Alex Madsen.

Høje afkast i et uroligt marked
Hvis man ser generelt på pensionsbranchen har 2012 været et godt år. Det viser tal fra Morning Star, som har gennemgået afkast for pensioner med middel risiko for opsparinger med henholdsvis 15 og 30 år til pensionen.

I begge ’klasser’ ligger Danica Pension godt med, når man sammenligner PFA, Nordea, AP Pension, Top Danmark, SEB og Danica, som alle som én kan præsentere generelt høje afkast sammenlignet med tidligere år:

  • For opsparinger med 15 år til pension ligger Danica 0,2 procentpoint under gennemsnittet.
  • For opsparinger med 30 år til pension ligger Danica knap 1 procentpoint over gennemsnittet.

“2012 har været et uventet godt år. Det er alle enige om. Der har været en masse tal, som burde indikere, at vi ikke kunne få dette afkast. Ikke desdo mindre er det dét, markedet ser. Alle har klaret sig godt i 2012,” lyder det fra Alex Madsen.

Har det sammenhæng med, at Danmark generelt er et godt marked, hvis man sammenligner med det øvrige Europa?

“Det kunne det godt. Der ligger bare i det, at de aktier, der ligger til grund for Danica Balance, har ikke så meget med Danmark at gøre. Vi bruger også eksterne fondsforvaltere som Black Rock i USA, som i høj grad investerer mere globalt, end vi gør i Danmark,” konstaterer Alex Madsen.

Del denne artikel: