Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

HR og værktøjer

Har du medarbejdere ansat i din virksomhed, er der mange regler, du skal holde styr på – det hjælper vi dig med. Her på siden finder du råd og vejledning om en lang række ansættelsesretlige emner.
Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte vores juridiske afdeling for nærmere vejledning til en konkret problemstilling.

Ansættelse

Skal du ansætte en ny medarbejder? På siden om ansættelse finder du vores skabeloner til ansættelsesbeviser. Du kan også få gode råd om arbejdstid og de nye regler om tidsregistrering. Ansætter du medarbejdere fra udlandet har vi samlet de bedste råd til dig. Er du i tvivl om, hvilke regler der gælder for danske elever, kan du også blive klogere her.

Løn og pension

Der er mange lønbegreber og løndele at finde rundt i. Vi hjælper dig på vej med forklaringer og en samlet oversigt over mindstelønssatserne i overenskomsten. Vil du vide mere om SH-betaling eller betaling af G-dage? Så kig med her.

Brug for hjælp?

KA medarbejdere

Er du i tvivl, så kontakt juridisk afdeling

Dir. tlf.: +45 82 132 140
Mail: jura@ka.dk

Ferie og fravær

Reglerne for ferie, feriefridage og sygdom er komplicerede, men vi hjælper dig godt på vej. Har du en medarbejder, som skal på barsel, eller er du i tvivl om, hvad der gælder ved børns sygdom? Så er det her, du finder svarene.

Afskedigelse

Uanset årsagen til en afskedigelse er der nogle ting, som du skal forholde dig til, før du afskediger en medarbejder. Bliv klogere på opsigelser, bortvisninger, påtaler og advarsler. Har du ikke behov for at afskedige medarbejdere, finder du også vigtig viden om hjemsendelser og arbejdsfordeling.

Personale

Hvordan sikrer du god trivsel på arbejdspladsen? Find gode råd og værktøjer her. Måske er en medarbejderhåndbog relevant for dig, eller måske står din virksomhed overfor at skulle vælge en tillidsrepræsentant. Læs om det og meget mere her.

Arbejdsmiljø

Et godt arbejdsmiljø er med til at sikre trivsel hos dine medarbejdere. Men hvordan griber du arbejdet med arbejdsmiljø an? Er det tid til den lovpligtige APV? Er din virksomhed omfattet af reglerne om whistleblowerordning? Det finder du svar på her.

Skemaer

For at gøre det så let for dig som muligt, har vi samlet alle vores skemaer og skabeloner ét sted.