Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

2013 var et godt år for pensionsopsparere

2013 - og de sidste fem år - har givet gode afkast for kunder i Danica Pension, hvor mange ansatte i KAs medlemsvirkomheder har deres pensionsopsparing.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Foto: Colourbox

Først en lille tabel:

Tid til pensionAfkast i 2013Afkast 2009-2013
5 år5,9 %52,8 %
15 år7,7 %59,1 %
30 år14,3 %83,4 %

Sådan er billedet for kunder i Danica Pension, hvis man dels ser på afkast i 2013 og dels det samlede afkast i 5-års perioden fra 2009-2013. Og resultaterne glæder Peter Lindegaard, investeringsdirektør i Danica Pension:

“Hele vores investeringsstrategi sigter på at levere robuste afkast over en økonomisk cyklus på 5-7 år. Over en sådan periode går det både op og ned med økonomien, og det samme er typisk tilfældet med aktiemarkederne,” siger Peter Lindegaard, som dog må tilstå, at afkastene i 2013 ikke har været helt tilfredsstillende:

“Afkastene for 2013 ligger absolut højt, men i den lave ende i forhold til konkurrenterne,” siger Peter Lindegaard.

“Afkast kunne have været større, hvis…”
Forklaringen for, at pensionsafkastet i 2013 ikke har været højere, er pensionsselskabets strategi. I følge Peter Lindegaard går Danica Pension efter “solide selskaber med høje udbytter, lav gældsætning og solid indtjening”:

“Vi kunne godt have opnået et højere afkast ved at investere i mere risikofyldte aktier i et år, hvor aktiemarkederne er tordnet i vejret. Men det indgår altså ikke i vores langsigtede strategi,” siger Peter Lindegaard.

Forventningen til 2014 er, at det bliver et mere normalt år på finansmarkederne “med en mere afdæmpet udvikling på aktiemarkederne og nok også med stigende renter,” lyder meldingen fra Peter Lindegaard.

Del denne artikel: