Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

2019 præget af solide pensionsafkast

Første halvår af 2019 har været lidt af ’en fest’ for pensionsopsparerne.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Foto: Colourbox

Over en bred kam har pensionsafkastene i første halvår af 2019 været særdeles gode, og Velliv, som siden 2018 har været pensionsselskab for de fleste KA-medlemmer, klarer sig godt på afkastperformance. Det fortæller Mogens Rosengaard, direktør hos den uafhængige forsikrings- og pensionsmægler RTM.

“De fleste lønmodtagere hos KA-medlemmer har i dag deres pensionsopsparing i Velliv Vækstpension Aktiv, som er et såkaldt livscyklusprodukt, og her er der opnået et afkast på niveau fra cirka 6 til 12% – afhængig af risikovalg, alder og antal år til pensionering,” forklarer Mogens Rosengaard og uddyber:  

“Vi skal dog huske, at december 2018 gav røde tal, men afkastene i første halvår har mere end indhentet det, som blev tabt i slutningen af 2018.”

Mogens Rosengaard minder om, at vi endnu engang ser en periode præget af store udsving:

“Især maj skilte sig ud med en del tilbageløb på de første fire måneders ellers rigtig gode afkast,” siger han.

Et godt råd
Mogens Rosengaard forklarer, at de forskellige pensionsleverandører klarer sig forskelligt.

“Vores objektive vurdering af den måde, Velliv tilgår investeringen med, er fortsat positiv, og det er vores vurdering, at Vellivs investeringsaktiviteter drives med stor professionalisme,” siger han.

Mogens Rosengaard peger på, at verdensøkonomien fortsat er præget af en del usikkerhed og følsomhed over for politiske forhold og udmeldinger:

“Men umiddelbart ser vi ingen åbenlyse grunde til at anbefale strategiskifte eller ændring af risikovægt. For at man som pensionsopsparer over tid kan opnå det bedste afkast af sin pensionsopsparing, er man blot nødt til at ’leve med’, at ens afkast fortsat vil være ret svingende – både i positiv og negativ retning – og at det vigtigt at kigge langsigtet,” siger han.

Har man spørgsmål til sin KA/Det Faglige Hus-pensionsordning – eller ønsker man at høre mere om mulighederne, er man velkommen til at kontakte RTM på tlf. 4353 1444 eller mail ka@rtm.dk.

Del denne artikel: