Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

2019 var et forrygende år for pensionsopsparerne

Medarbejderne hos KAs medlemsvirksomheder kan se tilbage på et år, hvor det var ekstra sjovt at følge pensionsopsparingen. 2020 bliver næppe et helt så godt år, vurderer pensionsekspert.   

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Foto: Colourbox

2019 var et rigtig godt år for pensionsopsparere med de såkaldte markedsrenteprodukter, som er den type pensionsordninger, KAs medlemmer har i pensionsordningen hos Velliv.

Ansatte hos KAs medlemsvirksomheder med mere end 15 år til pensionering opnåede i 2019 typisk et investeringsafkast på hele 17,3 procent, mens de lidt ældre med eksempelvis fem år til pensionering opnåede et investeringsafkast på 13,6 procent.

Medarbejdere, der har valgt de mest aggressive investeringsprofiler, kunne i 2019 indtægtsføre helt op til 21 procent, mens de mere forsigtige opsparere ligeledes kunne se gode afkast.

“Det er rigtigt godt for vores medlemmers mange medarbejdere, at investeringsafkastet i KA og Det Faglige Hus’ pensionsordning i Velliv har været ekstraordinært højt i 2019. Vi oplever, at mange – især lidt ældre – er kommet sent i gang med at spare op til alderspensionen, og så er det jo kun godt, når formuen får et ekstra løft, som den har fået i 2019,” siger KA-direktør Karsten Høgild.

Hvad med fremtiden?

Det gode spørgsmål er, om 2020 og årene derefter bliver ligeså gode som 2019?

Vi sender spørgsmålet videre til Mogens Rosengaard, der er direktør hos den uafhængige forsikrings- og pensionsmægler RTM.

“Det er rigtigt godt for vores medlemmers mange medarbejdere, at investeringsafkastet i KA og Det Faglige Hus’ pensionsordning i Velliv har været ekstraordinært højt i 2019.”

Karsten Høgild, direktør, KA

“Det er ikke nemt at spå om fremtiden, men det er nok svært at gentage den fest, som 2019 har været. Realistisk set vil pensionsafkastene de kommende år alt andet lige blive på et lavere niveau. Vi lever i en tid med mange faktorer, som kan spille verdensøkonomien et puds. Vi vil fortsat se et finansielt marked præget af høj volatilitet og til tider nervøse udsving,” siger Mogens Rosengaard og uddyber:

“Det er fortsat vores anbefaling, at kunderne med størst fordel fortsat skal placere sig i livscyklusprodukter som Velliv Vækstpension Aktiv – ikke mindst fordi de underliggende investeringspuljer er konstrueret med en høj diversitet, hvilket medvirker til en vis robusthed, når verdensøkonomien slår lidt revner,” siger Mogens Rosengaard.

Del denne artikel: