Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

3F truer med at lamme sygehusbyggeri

Fagforbundet 3F truer med at lamme byggeriet af det nye supersygehus i Gødstrup, hvis et af firmaerne, der arbejder på byggepladsen, ikke forlader byggepladsen senest i dag fredag den 28. juni.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Foto: Colourbox

Der er tale om firmaet Anlægsgartner Lauge Bonde ApS, som er involveret i arbejdet med at opføre en sygehuskirke for Snejbjerg Menighedsråd. Anlægsgartner Lauge Bonde ApS er medlem af Arbejdsgiverforeningen KA og dermed overenskomstdækket.

“3F har varslet konflikt fra den 4. juli, men fagforbundet truer Anlægsgartner Lauge Bonde ApS med, at hvis ikke firmaet har forladt byggepladsen fredag den 28. juni, så vil man spærre virksomhedens maskiner inde bag en bom på byggepladsen. Det er ulovlige kampskridt, og det er fuldstændig uhørt,” siger Nikolaj Nikolajsen, KAs juridiske chef.

Nikolaj Nikolajsen var også juridisk chef, da KA var dybt involveret i Restaurant Vejlegård-sagen for år tilbage.

“Dengang gik vi hele vejen, og det kommer vi også til denne gang, hvis 3F fastholder truslerne,” siger han.   

“Vi ønsker ikke at tegne overenskomst med 3F, og vi vil ikke ligge under for tvang. Det svarer til, at du køber en blå bil, og så kommer der nogen og tvinger dig til at købe en rød i stedet. Det er der da ingen, som vil finde sig i.”

Uffe Bjerg, medejer, Anlægsgartner Lauge Bonde ApS.

Nej til tvang
Anlægsgartner Lauge Bonde ApS har været medlem af Arbejdsgiverforeningen KA i knap 20 år, og den velrenommerede virksomhed er kendt for ordentlige løn- og arbejdsforhold.

“Vi ønsker ikke at tegne overenskomst med 3F, og vi vil ikke ligge under for tvang. Det svarer til, at du køber en blå bil, og så kommer der nogen og tvinger dig til at købe en rød i stedet. Det er der da ingen, som vil finde sig i,” siger medejer Uffe Bjerg fra Anlægsgartner Lauge Bonde ApS.

Nikolaj Nikolajsen, KAs juridiske chef, understreger, at der ikke er noget at komme efter for 3F: 

“Sagen er den, at lønningerne hos Anlægsgartner Lauge Bonde ApS er højere end det, som 3Fs overenskomst kræver. Pensionsbidraget er også højere. Så jeg synes ærlig talt, at 3F skulle bruge sine kræfter på andet,” siger Nikolaj Nikolajsen og tilføjer:

“Hvis 3F tvinger sin overenskomst igennem hos Anlægsgartner Lauge Bonde ApS, så betyder det, at medarbejdernes løn skal sættes ned til 3Fs niveau.”

KA har været i dialog med 3F i bestræbelserne på at løse sagen på fredelig vis, men det har 3F ikke ønsket.

Del denne artikel: