Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Blev en blokadevagt påkørt ved Vejlegården?

3F er blev dømt til at betale omkring 61.000 kroner efter at have påstået, at Claus Pedersen havde forsøgt at påkøre en blokadevagt under 3Fs konflikt mod Restaurant Vejlegården. 3F har anket til landsretten.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Et lille efterspil omkring Vejlegård-konflikten når måske snart sin afslutning. 3F fortalte i april 2012, at en bil fra Sydjysk Tagentreprise havde påkørt en blokadevagt og efterfølgende stukket af fra stedet.

”Her til eftermiddag udviklede 3Fs blokade ved Restaurant Vejlegården sig dramatisk, da en kunde fra restauranten påkørte en blokadevagt,” hed det i en pressemeddelelse, som 3F udsendte samme dag.

Men ved en dom ved Retten i Kolding den 2. juli fastslog dommer Christian Pedersen imidlertid, at 3F ikke kunne dokumentere, at Claus Pedersen vitterligt har påkørt en blokadevagt, og dømte 3F Vejle til at betale i alt 61.835,50 kroner – heraf 20.000 kroner i erstatning til Sydjysk Tagentreprise.

Claus Pedersen, indehaver af Sydjysk Tagentreprise, som havde anlagt sagen mod Martin Jensen, formand for 3F Vejle, er glad for, at han har vundet sagen.

“Først afviser politiet 3Fs anklage og standser efterforskningen. Statsadvokaten afviser efterfølgende en klage fra 3F over politiets arbejde. Og det burde have været nok til, at modparten havde sagt, at ”vi havde lavet en fejl, det må vi erkende”. Det gjorde de ikke. Jeg gav dem en frist til at trække historien tilbage. Nu er jeg glad for, at det arbejde, jeg har lagt i det, har båret frugt til min fordel,” siger Claus Pedersen.

“Sådan behandler man ikke sine egne”
10 dage efter dommen – den 12. juli – valgte 3F at anke sagen til landsretten med påstand om frifindelse. 3F mener blandt andet, at billeder, som 3F har taget, dokumenterer deres påstande, og at hensynet til ytringsfriheden bør veje tungere. Men Claus Pedersen ser med sindsro frem til det:

“Jeg har en forhåbning om, at landsretten ser sagen på sammen måde som byretten,” siger Claus Pedersen.

3F hæfter sig også ved, at Claus Pedersen har et ”betændt forhold” til 3F. Som dokumentation har 3F fremlagt udskifter af kommentarer, som Claus Pedersen er kommet med på Facebook i efteråret 2012 og foråret 2013 – altså flere måneder efter episoden ved Vejlegården. Claus Pedersen fortæller, at 3Fs måde at behandle ham på har ændret hans holdning til 3F.

“Sydjysk Tagentreprise har en overenskomst med 3F. Og jeg har haft et godt forhold til dem. Så det er ikke sådan, at jeg er totalt anti med det, der hedder 3F. Jeg kan ikke forstå, at 3F på den måde chikanerer deres egne, som de har gjort her,” siger Claus Pedersen.

Del denne artikel: