Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Debat: Kickstart økonomien – sænk momsen

KA foreslår at sænke momsen til 15 % resten af året for at få gang i hjulene. KA-direktør Karsten Høgild har skrevet dette indlæg, som er sendt til en række aviser.

Af: Karsten Høgild

Dagligt hører vi om virksomheder, som enten er tvunget til at fyre medarbejdere eller til helt at dreje nøglen på grund af coronakrisen.

Virksomhederne skriger på omsætning, og derfor skal vi have folk til at bruge flere penge.

I Arbejdsgiverforeningen KA foreslår vi at sænke momsen fra 25 til 15 procent på alle varer fra den 1. juli 2020 og året ud.

Vores beregninger viser, at forslaget vil spare en familie med en gennemsnitsindkomst for mellem 1500 og 2000 kroner netto om måneden.

Der er en række gode argumenter for at bruge en momsnedsættelse i den nuværende situation.

For det første knytter momsen sig direkte til forbrug, så det er et effektivt redskab, når der skal skrues op for blusset her og nu. Hvis man alligevel overvejer at købe en ny cykel eller bestille en håndværker, så vil mange fremrykke købet, hvis det kan spare én for et større beløb.

For det andet vil alle opleve, at deres penge strækker længere.

For det tredje er det rent teknisk enkelt at gennemføre en momsnedsættelse, da det blot er en procentsats, der skal ændres.

“For det første knytter momsen sig direkte til forbrug, så det er et effektivt redskab, når der skal skrues op for blusset her og nu.”

Karsten Høgild, direktør, KA

For det fjerde er det en løsning, som både er forståelig og gennemsigtig.

Vi danskere har samlet set opsparinger for cirka 1000 milliarder kroner stående.

Det er ansvarligt at spare op, men i den helt særlige situation, vi står i, er der brug for at gøre det mere attraktivt at bruge lidt ekstra. Det nytter ikke, at vi bare lader alle pengene samle støv i banken eller under hovedpuden, når vi har så hårdt brug for at få hjulene i gang.

Del denne artikel: