Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

En stol til dronningen

Sammen med KA og en lang række medlemsorganisationer har Håndværksrådet foræret HM Dronning Margrethe et klassisk eksempel på fremragende dansk design og håndværk - i anledning af 75 års fødselsdagen i sidste uge.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Torsdag den 16. april fyldte vores regent 75 år, og i den anledning har en række af Håndværksrådets medlemsorganisationer samt Håndværksrådet foræret majestæten to eksemplarer af Faaborg-stolen.

Håndværksrådets formand Niels Techen og næstformand Per Vangekjær overrakte gaven til Hendes Majestæt Dronningen sammen med lykønskninger fra Håndværksrådets medlemsorganisationer. Samtidig takkede de små og mellemstore virksomheders repræsentanter for de mange års opbakning bag de danske håndværk, som senest kom til udtryk i dronningens nytårstale.

Dengang sagde hun blandt andet:

»Skal man stræbe efter en universitetsuddannelse? Skal man blive skolelærer? Skulle man måske lære et håndværk? Blive en god tømrer, en dygtig mekaniker, udnytte sine gode evner ved at udføre noget med sine hænder. Sætte sin egen lille virksomhed i gang eller komme ind på en større arbejdsplads med mange andre dygtige medarbejdere. Uanset hvad man vælger, må man gøre sig umage.«

Designklassikeren Faaborg-stolen er “kun” 25 år ældre end regenten: Det var nemlig Kaare Klint, som tegnede stolen som en del af et unikt sæt møbler til Faaborg Museum på Fyn i 1914. De to nummererede stole blev fremstillet til lejligheden af møbelsnedkerierne Rud Rasmussen og Carl Hansen, som selv donerede yderligere to eksemplarer af stolen.

Del denne artikel: