Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Erstatningskrav mod bogholder

I en konkret sag har KA bistået en virksomhed med et erstatningskrav mod en medarbejder. Det er sjældent, at vi går ind i sådanne sager, men denne sag var så grel, at vi besluttede at gøre det.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Foto: Colourbox

Det drejede sig om en bogholder, der havde været centralt placeret i virksomheden, men som havde misbrugt den tillid, virksomheden havde vist, og havde tilegnet sig større summer fra bogholderiet.

Da misbruget blev opdaget, blev medarbejderen naturligvis bortvist, og efter trussel om stævning mod bogholderen har KA nu forligt sagen, og medarbejderen har tilbagebetalt godt 100.000 kr. til virksomheden. Alle parter er tilfredse med sagens udfald. Medarbejderen undgår en politianmeldelse, virksomheden får økonomisk oprejsning for en del af sit tab, og vi undgår en fordyrende retssag.

Det er heldigvis sjældent, vi støder på sager som denne, men den illustrerer, at forlig kan gå begge veje. Erstatningskrav kan dog være særdeles vanskelige at bevise, og KA opfordrer derfor til, at man sikrer sig gode rutiner i virksomhedens bogholderi med effektive kontrolmekanismer. Det altid bedre at forebygge.

Del denne artikel: