Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Få hjælp til at udleve vækstdrømmen

​​​​​​​Til november tages der hul på et nyt mentorprogram, hvor medlemmer af KA og KA Pleje gratis kan søge råd hos nogle af erhvervslivets spidser.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Foto: Colourbox

“Vi kunne mærke, at med den størrelse, vi havde på det tidspunkt, stødte vi nogle gange panden mod muren, fordi vi ikke havde evnerne til at tage skridtet videre. Det var baggrunden for, at vi deltog i mentorprogrammet,” siger medindehaver Bo Kjelkvist fra Kjelkvist A/S.

Entreprenørvirksomheden sagde ja til at blive tilknyttet ATVs mentorprogram, der har KA som partner.

Konceptet henvender sig til virksomheder, der har potentiale til at vækste. Den enkelte virksomhed får tilknyttet en mentor, som henover det år, forløbet strækker sig over, er klar til at øse af sine erfaringer. Mentorerne kommer fra erhvervslivets øverste hylde, så der er meget viden at hente.

Kjelkvists mentor var Søren Dalby, der tidligere har haft ledelsesposter hos pumpegiganten Grundfos. Siden mentorprogrammet har samarbejdet udviklet sig, så Søren Dalby i en overgangsfase frem til næste generalforsamling sidder for bordenden i Kjelkvists bestyrelse.

“Vi gik med i mentorprogrammet med den forventning, at det kunne løfte virksomheden videre på nogle områder. Det har vi også oplevet,” siger Bo Kjelkvist og peger særligt på et område, hvor der er sket forandringer:

“Vores opgave bestod i at styrke HR-indsatsen, og det har vi gjort ved at ansætte en fuldtidsmedarbejder på området samt tage andre tiltag. Det var der, Søren Dalby anbefalede os at sætte ind, hvis vi skulle løfte virksomheden, og langt henad vejen har han haft ret i sin antagelse,” siger Bo Kjelkvist.

Han lægger ikke skjul på, at der har været diskussioner mellem virksomhed og mentor, men sådan skal det også være.

“Vi gik med i mentorprogrammet med den forventning, at det kunne løfte virksomheden videre på nogle områder. Det har vi også oplevet.”

Bo Kjelkvist, medindehaver, Kjelkvist A/S

“Der har været sværdslag, fordi der er stor forskel på, om du ser tingene fra en virksomhed med 60-70 medarbejdere eller en virksomhed med 2000 medarbejdere. Men vi haft stor nytte af at være med, og vi har tydeligt kunnet fornemme, at Søren Dalby ville det her,” siger Bo Kjelkvist.

Vil du med på det nye hold
Nu åbnes der for, at andre medlemmer af KA og KA Pleje kan blive tilknyttet mentorprogrammet. Næste hold begynder til november, og det er gratis at deltage.

“Der er tale om en række af Danmarks dygtigste og mest erfarne erhvervsfolk, som er klar til at bringe sig selv og deres netværk i spil. Det er en unik mulighed for virksomheder, der både har vækstpotentiale og lyst til at arbejde seriøst med at indfri det,” siger KA-chefkonsulent Claus Bunk, der er med i mentorprogrammets styregruppe.

Han forklarer, at tilbuddet retter sig mod etablerede virksomheder, der som udgangspunkt har mellem ti og 100 medarbejdere.

“Som deltager skal man være klar til at bruge den tid og levere det engagement, som det kræver – man skal være klar til at give noget af sig selv,” siger han.

Claus Bunk fortæller, at det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvad mentoren har hjulpet med.

– Nogle har arbejdet med strategi – andre med finansiering, rentabel drift, generationsskifte, organisering og professionel bestyrelse, siger han.

Claus Bunk fortæller, at forløbet skydes i gang med et fælles opstartsmøde.

– Derefter aftaler man selv med sin mentor, hvordan man griber samarbejdet an, siger han. 

Ønsker man at høre mere om mentorprogrammet, og hvad det kræver at være med, kan man kontakte Claus Bunk på 82 132 122 eller claus@ka.dk

Del denne artikel: