Siden statsministeren tvangslukkede det meste af Danmark i marts, har Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) varslet sympatikonflikt mod flere end 125 virksomheder.
Det er et voldsomt højt antal. Og hvilket fagforbund er det, der spiller en hovedrolle i stort set alle sagerne – ja, godt gættet – 3F selvfølgelig.
Flere af de 125 virksomheder er medlem af arbejdsgiverforeningen KA og dermed omfattet af en anerkendt overenskomst, så fagbevægelsens adfærd er udtryk for en hetz rettet mod virksomheder og medarbejdere, der gerne vil gøre tingene på en anderledes måde.
Det er virkelig beskæmmende at se, hvordan fagbevægelsen på den måde udnytter den største krise i mands minde til udelukkende at fremme sin egen dagsorden.
Det er muligt, at der for fagbevægelsen er noget at komme efter i enkelte af de sager, hvor virksomhederne ikke er omfattet af en overenskomst, men helt ærligt: Vi står i en situation, hvor virksomheder krakker og tusindvis af medarbejdere sendes på gaden.
“Det er virkelig beskæmmende at se, hvordan fagbevægelsen på den måde udnytter den største krise i mands minde til udelukkende at fremme sin egen dagsorden.”
Karsten Høgild, direktør, KA
Er det virkelig lige nu, arbejdspladser skal blokeres? Nej vel, vi bør bruge alle kræfter på at få gang i hjulene igen.
FHs aggressive opførsel virker endnu mere håbløs, når man tænker på, hvordan beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard gang på gang har opfordret arbejdsmarkedets parter til at udsætte konflikter til efter coronakrisen.
På et samråd i Folketinget for nylig kaldte ministeren sin opfordring for en formaning om at udvise en maksimal grad af samfundsansvar.
Er man i tvivl om, hvorvidt fagbevægelsen har fulgt ministerens opfordring, skal man blot kaste et blik på FHs opgørelse over sympatikonflikter. Den liste bare vokser og vokser.