Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Forslag fra FH og DA er lige til papirkurven

KA-direktør Karsten Høgild advarer politikerne mod forslag fra FH og DA, fordi det vil være en monopolisering af 3Fs overenskomst.

Af: Karsten Høgild

Foto: Jesper Voldgaard

I Arbejdsgiverforeningen KA finder vi det stærkt beklageligt, at Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har valgt at misbruge arbejdet i Padborg-udvalget til at cementere 3Fs magtmonopol på transportområdet.

Padborg-udvalget blev nedsat i kølvandet på Kurt Beier-sagen med det formål at finde løsninger, der kan forhindre tilsvarende sager.

Det ligger i kortene, at udvalgets forslag skal danne grundlag for lovgivning. Det vil vi gerne advare kraftigt mod, når man ser det, FH og DA har lagt på bordet.

Hvis politikerne nikker ja til forslaget, ophøjes 3Fs overenskomst til lov.

Det vil være en monopolisering af 3Fs overenskomst.

Det vil være et angreb på den frihed og fleksibilitet, som på mange måder kendetegner det danske arbejdsmarked.

Det vil være et kæmpe demokratisk problem, fordi politikerne har ingen indflydelse på den overenskomst, som de gør til lov.

Det vil svare til at uddelegere udformningen af den lovgivning, som bankerne skal følge, til Danske Bank.

Det er vores klare opfattelse, at forslaget fra FH og DA strider mod den praksis, som Højesteret har lagt for dagen med Nortra-dommen i 2015.

Alt i alt er der en række tungtvejende grunde til, at politikerne bør feje forslaget af bordet. I KA deltager vi gerne i arbejdet med at finde løsninger på transportområdet, men det forudsætter, at vi bliver inviteret til møderne.

Del denne artikel: