Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Genåbner Vejlegården med Amin Skov som bestyrer?

I den seneste uges tid har flere medier haft artikler om, at Restaurant Vejlegården genåbner 1. maj med Amin Skov i en eller anden rolle.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Foto: Stefan Vase

Én af de seneste mange års mest omtalte konflikter på det danske arbejdsmarked er måske langt fra forbi: Restaurant Vejlegården, som blev erklæret konkurs den 13. marts i år efter knap halvandet år med Amin Skov ved roret, er måske på vej tilbage.

I går, onsdag, fortalte Vejle Amts Folkeblad, at Restaurant Vejlegårdens Støtteforening indtil videre havde kontakt med 35 investorer, som tilsammen var klar til at skyde 150.000 kroner ind i en opstart af restauranten.

Til avisen udtaler Frank Schwaner, støtteforeningens formand:

“Vi skal nå et beløb på mindst 200.000 kroner, inden det er muligt at genåbne restauranten. Vi går efter at genåbne restauranten på Arbejdernes Internationale Kampdag – den 1. maj.”

“Naturligt at kontakte Amin Skov”
Initiativtagerne er blandt andre Jette-Lis Christensen, Svend Pedersen, Tommy Larsen og Claus Pedersen. Jette-Lis Christensen siger i følge Budstikken Vejle, at Amin Skov ville være en naturlig bestyrer af restauranten:

“Det er meningen, at vi vil stifte et selskab, der kan drive restauranten, men da vi ikke har konkret erfaring med restaurationsdrift, vil vi ansætte en bestyrer, der skal stå for den daglige drift. I den forbindelse vil det være naturligt at tage kontakt til Amin Skov, der jo om nogen kender restauranten,” bemærker Jette-Lis Christensen.

3F og KA klar til nye “kampe”

I dag i Jyllands-Posten forklarer Amin Skov, den tidligere forpagter af Restaurant Vejlegården, at gruppen ser ud til at nå målet om 200.000 kroner i startkapital:

“Vi har ikke et tilsagn fra ejeren om, at vi kan forpagte den, men der er en dialog, og jeg tror ikke, at det bliver et problem,” konstaterer Amin Skov.

3F melder i følge Jyllands-Posten, at fagforeningen er klar til en ny konflikt, hvis de nye forpagtere ikke tegner overenskomst med 3F.

Og Karsten Høgild, direktør i KA – Kristelig Arbejdsgiverforening, melder i samme artikel klar til at tage kampen op, hvis restauranten melder sig ind i KA og bliver ramt af konflikt:

“Den politiske kamp om retten til det frie valg og overenskomst er en, vi vil føre igen. Vi støtter dem, hvis de siger nej til at skrive under på en overenskomst, og hvis ikke 3F vil respektere det, så tager vi stilling til sagen igen,” fastslår Karsten Høgild.

Del denne artikel: