Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Glem ikke virksomhedernes vilkår i valgkampen

De første dage af valgkampen har handlet meget om at bruge penge. Nu er det tid til at sætte fokus på, hvordan vi tjener de penge, der er forudsætningen for vores velfærdssamfund, siger KA-direktør Karsten Høgild.

Af: Karsten Høgild

KA-direktør Karsten Høgild mener, at pensionsdebatten trænger til et virkelighedstjek. Foto: Lars Salomonsen

Selv om valgkampen kun er få dage gammel, så fyger det i luften med det ene milliardløfte efter det andet.

Politikerne står i kø med budskabet om, at den offentlige sektor, som i forvejen er en af verdens største, skal vokse sig endnu større.

Det virker som om, at politikerne har fået øje på et kæmpe pengetræ, som de bare vil lade betale hele gildet. Man tør næsten ikke tænke på, hvor dyr denne maratonvalgkamp kan ende med at blive, når der allerede på nuværende tidspunkt er lagt beslag på en stor del af det økonomiske råderum.

De første dage af valgkampen har handlet meget om at bruge penge.

Nu er det tid til at sætte fokus på, hvordan vi tjener de penge, der er forudsætningen for vores velfærdssamfund. Det er altafgørende, at virksomhederne sikres gunstige vilkår, så de kan skabe vækst, arbejdspladser og udvikling – de værdier, der betaler vores velfærdssamfund.

“Det virker som om, at politikerne har fået øje på et kæmpe pengetræ, som de bare vil lade betale hele gildet. Man tør næsten ikke tænke på, hvor dyr denne maratonvalgkamp kan ende med at blive, når der allerede på nuværende tidspunkt er lagt beslag på en stor del af det økonomiske råderum.”

Karsten Høgild, direktør, KA

Mange virksomheder har heldigvis oplevet fremgang de seneste år, men succesen må ikke blive en sovepude og undskyldning for ikke at gøre noget. Det er politikerne, der udstikker de rammer, som erhvervslivet opererer indenfor, og derfor er der til stadighed brug for politisk bevågenhed og handling.

Valgkampen er ung, så politikerne kan stadig nå at forholde sig til, hvordan de vil lette livet for virksomhederne. Jeg glæder mig til at høre deres bud, og jeg ser frem til at deltage i debatten.

Del denne artikel: