Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Glemt pension kan føre til kæmpe-regning

​​​​​​​KA-medlem havde udsigt til regning i millionklassen, da medarbejder uden pensionsaftale kom til skade. Sagen viser, hvor vigtigt det er som arbejdsgiver at have styr på pensionen til sine ansatte.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Foto: Colourbox

Det kan virkelig gå galt, hvis man som arbejdsgiver ikke har styr på pensionen til sine medarbejdere.

Det viser en aktuel sag fra en KA-medlemsvirksomhed, som skulle have betalt en ekstraregning på knap to millioner kroner, hvis der ikke var ydet en helt ekstraordinær indsats.

Vi skriver ikke disse linjer for at hænge nogen ud, men for at understrege vigtigheden af, at man har fuldstændig tjek på pensionen og de forsikringsordninger, der er en del af pensionsaftalen.

Har man ikke det, risikerer hammeren at falde hårdt, hvis uheldet er ude.

Sagen er den, at på den pågældende virksomhed er en medarbejder desværre kommet til skade.

Det viser sig, at virksomheden ved en fejl ikke har oprettet medarbejderen i pensionssystemet, som virksomheden er tilknyttet via medlemskabet af KA.

Dermed er medarbejderen ikke omfattet af de forsikringsordninger, der findes i pensionsaftalen.

Det betyder, at virksomheden skulle betale den erstatning, som medarbejderen ville være berettiget til i forhold til pensionsordningens forsikringsdækning.

“Så galt gik det heldigvis ikke. I den aktuelle sag lykkedes det helt ekstraordinært at finde en løsning, der friholder virksomheden, og det kan vi takke direktør Mogens Rosengaard fra RTM Pension og pensionsselskabet Velliv for,” siger KA-direktør Karsten Høgild.

Har du styr på pensionen?
Karsten Høgild peger på, at sagen viser, hvor stor værdi det kan have for en virksomhed at være underlagt KA’s rammeaftale.

Står man som virksomhed alene over for et pensionsselskab, vil det nærmest være umuligt at få den imødekommenhed i forhold til at finde løsning af en stor udfordring.  

“Sagen må endelig ikke få folk til at tænke, at man bare kan læne sig tilbage, fordi vi kommer og redder det hele på målstregen. Det er bestemt ikke givet, at vi kan det en anden gang. Sagen bør derimod få folk til at sikre sig, at der er fuldstændig styr på pensionen i virksomheden,” siger Karsten Høgild.

Han opfordrer KA-virksomheder, der er usikre på, om de har styr på pensionen, til at kontakte KAs medlemsadministrator Jesper Olesen på 82 132 103 eller jesper@ka.dk

Del denne artikel: