Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Hvornår skal der udbetales ferietillæg?

Med sommerens afslutning kommer også en forpligtelse, som arbejdsgivere bør være opmærksomme på: Ferietillægget skal nemlig for mange virksomheders vedkommende snart udbetales.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Foto: Colourbox

Hvem har ret til ferietillæg?
Medarbejdere, der har ferie med løn, har ret til ferietillæg.

Ferietillægget beregnes ifølge overenskomsten mellem KA og Det Faglige Hus som 1,5% af den ferieberettigede løn.

Medarbejdere, som ikke har ferie med løn, har ikke ret til ferietillæg. De afholder ferie med feriepenge, som optjenes løbende med 12,5%.

Hvornår skal det udbetales?
Der findes to forskellige udbetalingsmåder, du som arbejdsgiver kan vælge mellem: Tillægget kan udbetales på to faste tidspunkter i løbet af året, eller når ferien begynder.

Ved udbetaling to gange om året, udbetales det tillæg, som vedrører ferieafholdelse i perioden den 1. september til den 31. maj, med lønnen for maj, mens tillægget for perioden den 1. juni til den 31. august udbetales med lønnen for august. Benytter du denne udbetalingsmetode, skal du derfor huske at udbetale tillægget til dine medarbejdere med august-lønnen.

Betaler du ferietillægget løbende i forbindelse med, at medarbejderne afholder ferie, skal du blot fortsætte med det. I den forbindelse udbetales ferietillægget med lønnen for den periode, hvor ferien reelt afholdes. Det vil sige, at hvis en medarbejder eksempelvis i februar holder en af sine fem ugers ferie, skal der udbetales ferietillæg svarende til en femtedel af medarbejderens samlede ferietillæg for ferieåret.

Giver ovenstående anledning til spørgsmål, er du som KA-medlem naturligvis velkommen til at kontakte juridisk afdeling.

Del denne artikel: