Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

I dag behandler Arbejdsretten blokaden mod Vejlegården

I går bad KA Arbejdsretten om en hastebehandling af 3Fs blokademidler overfor Restaurant Vejlegården. LO er indklaget i sagen.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Siden mandag den 19. marts har Restaurant Vejlegården i Vejle været ramt af blokade fra 3F. Det fører nu til, at virksomhedens arbejdsgiverforening, KA – Kristelig Arbejdsgiverforening, kalder LO i Arbejdsretten til en hastebehandling af blokaden.

“Sagen er alvorlig. LO-fagforeningen 3F blokerer en virksomhed, der er dækket af en overenskomst. Retstilstanden er desværre sådan, at LO har ret til at konflikte en virksomhed, selvom den har en lovlig, anerkendt overenskomst. Og det er bekymrende i sig selv. Men når de har den ret, er det også vores pligt at sikre, at de ikke bruger ulovlige kampskridt,” fastslår Karsten Høgild.

3F er gået for langt
Derfor bliver det nu op til Arbejdsretten at svare på følgende:

  • Er 3F Vejles opfordringer på bannere og løbesedler om at benytte andre spisesteder et ulovligt kampskridt?
  • Har 3F Vejles blokade på Vejlegårdens grund forhindret virksomhedens arbejde?

“I vores optik er 3F gået alt for langt. Gentagende gange har restauratøren takket nej til at tegne overenskomst med 3F. Gentagende gange har restauratøren overfor 3F fastslået, at han er medlem af KA og er dermed omfattet af vores overenskomst med Krifa. Det er så endt med en blokade, der er gået for langt: Ved at opfordre til kundeboykot på bannere og løbesedler bruger de nemlig ulovlige kampskridt,” bemærker Karsten Høgild.

Det bliver nu op til Arbejdsretten at afgøre, om KA skal have medhold i den påstand. Og det vil KA naturligvis følge meget tæt, fastslår Karsten Høgild:
“Hvis Arbejdsretten giver os medhold, kan 3F se frem til en erstatningssag, såfremt virksomheden som følge af blokaden har lidt et tab,” slutter Karsten Høgild.

Del denne artikel: