Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

I dag genoptager KA blokadesagen mod LO i Arbejdsretten

3Fs opfordringer til boykot af Vejlegården fortsætter. Og derfor skal sagen igen behandles ved Arbejdsretten. "3F ændrer et par kommaer. Det er ikke nok," fastslår Karsten Høgild, direktør i KA.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Siden mandag den 19. marts har 3Fere blokeret Restaurant Vejlegården i Vejle med bannere, hvor der stod “Gå bare videre”. Sidste torsdag anerkendte LO i Arbejdsretten overfor KA (Kristelig Arbejdsgiverforening), at opfordringerne til kundeboykot var ulovlige, og at de ville stoppe omgående. I stedet opsatte 3F foran restauranten bannere med teksten “Spis med god samvittighed” og med en henvisning til kampagnen OK Forhold, som er en mærkeordning for virksomheder med 3Fs overenskomst.

Og det oprører Karsten Høgild, direktør i KA, som mener, at 3F trods aftalen med LO i princippet ikke har ændret på opfordringen til kundeboykot:
“Det nytter ikke noget, at 3F ændrer et “komma” hist og her. Opfordringen er stadig den samme: Spis ikke på Vejlegården. Og det er et ulovligt blokademiddel,” fastslår Karsten Høgild.

Og derfor rejser KA igen sagen i Arbejdsretten i dag, bemærker Karsten Høgild:
“Det undrer os, at LO i sidste uge lovede på 3Fs vegne, at de ville stoppe med at opfordre til kundeboykot, og det løfte viste sig ikke at holde. Derfor kører vi sagen til ende: Arbejdsretten kommer til at sætte en stopper for 3Fs opfordringer til kundeboykot,” understreger Karsten Høgild.

Dagens møde i Arbejdsretten er et såkaldt forberedende retsmøde. Det betyder, at der bliver sat dato på, hvornår Arbejdsretten behandler sagen. Vi vil senest klokken 18.00 kunne offentliggøre Arbejdsrettens tidsplan for behandling af sagen.

Del denne artikel: