Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA har fået ny bestyrelse og nye vedtægter

I fredags holdte KA generalforsamling i Horsens. 95 stemmeberettigede var mødt frem. De valgte blandt andet fem nye medlemmer til KAs bestyrelse og vedtog med et overbevisende flertal, at KA kan optage medlemmer, som ikke er omfattet af KAs overenskomst.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Generalforsamlingen 2011 i KA på Hotel Opus i Horsens er veloverstået. Der aflagde bestyrelsesformand Svend Erik Bøytler Rahbek en beretning om året, der er gået, og om den nærmeste fremtid både for KA og for de små og mellemstore virksomheder.

Rahbek orienterede om to sager fra året, der er gået, som kan få stor betydning for KAs medlemmer.

En sejr – og en uafgjort
Den ene sag, Cafax-sagen, faldt ud til KAs fordel. Her fastsatte Højesteret, at et KA-medlem skulle betale 10.000 kroner i erstatning til en lærling for manglende ansættelsesbevis. Og ikke 94.000 kroner som påstået af 3F.

“Højesteret fulgte vores påstand om, at der skulle ske en generel nedsættelse af godtgørelsesniveauet. Nu er der generelle retningslinjer, som bør kunne stoppe en lang række af disse sager, inden de kører videre i retssystemet. Det er noget, vi alle sammen får glæde af,” lød ordene fra Rahbek.

I en anden sag, om elevoverenskomster, er der fortsat usikkerhed om udfaldet. KA har ved Østre Landsret kæmpet for, at et KA-medlem skal kunne følge KAs elevaftale. Men desværre afgjorde Østre Landsret, at KA-medlemmet skulle følge den overenskomst med størst udbredelse på området, hvilket betyder Dansk Metals. Bestyrelsen overvejer fortsat, om sagen skal ankes til Højesteret.

Stort flertal bag vedtægtsændring
De 95 stemmeberettigede ved generalforsamlingen skulle efterfølgende blandt andet tage stilling til en vedtægtsændring, som gør det muligt for KA at optage medlemmer, som ikke vil omfattes af KAs overenskomst.

På trods af stor diskussion om emnet blev der i flere kommentarer fra de delegerede leveret en tillidserklæring til bestyrelsen. Vedtægtsændringer kræver, at minimum 2/3 af de delegerede stemte for – svarende til 64 af de delegerede. Men et stort flertal af de fremmødte stod bag vedtægtsændringerne: 80 stemte ja.

KA fik også en ny bestyrelse. Fem pladser skulle besættes. Bo Mejlgaard og Annie Sørensen blev genvalgt for en to-årig periode. Peder Overgaard blev genvalgt for en ét-årig periode. Derudover blev Michael Folkersen (Globe Service, Aalborg) og Egon Worm (Worms Smede og Maskinværksted, Nykøbing Mors) valgt for en to-årig periode.

Læs mere om generalforsamlingen i næste nummer af KA Ajour.

Del denne artikel: