Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA klar med SMV-manifest

KA har på sin generalforsamling vedtaget et SMV-manifest, der sætter ord på, hvordan man som virksomhed optræder samfundsbevidst. Selve manifestet lanceres om få uger.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Foto: Lars Salomonsen

KA har på fredagens generalforsamling vedtaget et SMV-manifest, der definerer principperne for, hvordan små og mellemstore virksomheder agerer samfundsbevidst og samfundsansvarligt.

Manifestet har overskriften ”Virksomhed for det fælles bedste”, og det hviler på et omfattende arbejde, som mange virksomheder og eksperter har været involveret i.

Processen blev sat i gang efter sidste års generalforsamling, hvor KAs medlemmer besluttede at sætte gang i arbejdet med henblik på at kunne vedtage et manifest på dette års generalforsamling. Manifestet er udarbejdet i samarbejde med KA Pleje. 

”Det er vores håb og ønske, at manifestet vil finde opbakning bredt blandt SMV’ere og dermed samle, inspirere, kvalificere og profilere SMV’ers værdifulde rolle i samfundet,” siger KA-formand Svend Erik Bøytler Rahbek og fortsætter:

”Et manifest betyder håndslag, så SMV-manifestet bliver et håndslag om samfundsansvar. Vi skal som virksomheder vise, at vi er en del af løsningen og give håndslag på, at vi vil påtage os et ansvar for samfundsfællesskabet. Manifestet sætter ord på, hvorfor og hvordan vi som SMV’er vil bidrage aktivt og positivt samfundsfællesskabet,” siger han.

Lanceres om få uger
SMV-manifestet betoner en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed.

”Bæredygtig kan og skal ikke begrænses til kun at handle om for eksempel miljø og klima eller økonomi. I både livet og erhvervslivet hænger de afgørende livsforhold sammen: Mennesker, økonomien, samfundet og naturen. Den langsigtede bæredygtighed sikres kun med overskud og en god bundlinje på alle områder, siger Svend Erik Bøytler Rahbek.

”Et manifest betyder håndslag, så SMV-manifestet bliver et håndslag om samfundsansvar. Vi skal som virksomheder vise, at vi er en del af løsningen og give håndslag på, at vi vil påtage os et ansvar for samfundsfællesskabet.”

Svend Erik Bøytler Rahbek, formand, KA

SMV-manifestet lanceres for offentligheden om få uger. Det bliver med egen hjemmeside, annoncer, avisomtale og et magasin i Jyllands-Posten.

”Alle små og mellemstore virksomheder kan – uanset om de er medlem af KA eller ej – gratis tilslutte sig manifestet og på den måde signalere, at de som virksomhed påtager sig et samfundsansvar. Hvis man tilslutter sig manifestet, får man adgang til en hjemmeside, hvor vi stiller mere viden, inspiration og redskaber til rådighed for virksomhedens arbejde med samfundsansvar. Vi arbejder på at udvikle simple redskaber, der gør det let for en virksomhed at implementere arbejdet med samfundsansvar i virksomheden, siger KA-direktør Karsten Høgild.  

Del denne artikel: