Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA klar til kampen mod unødvendige regler

Arbejdsgiverforeningen KA opfordrer sine medlemmer til at hjælpe med at gå arbejdsmiljøreglerne efter i sømmene.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

KA opfordrer sine medlemmer til at komme med eksempler på arbejdsmiljøregler, der ikke fungerer.

En del virksomheder oplever arbejdsmiljøregler, der enten er uklare eller unødvendige.

Nu har beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) lanceret en kampagne, hvor han opfordrer virksomheder og organisationer til at komme med forslag til bedre arbejdsmiljøregler.

Initiativet støttes af Arbejdsgiverforeningen KA, der opfordrer sine medlemmer til at komme med forslag til forbedringer.

“Det er et prisværdigt initiativ. Vores medlemmer har fingeren på pulsen, så vi opfordrer dem til at fortælle, hvor det halter i forhold til arbejdsmiljøreglerne. Det kan være regler, der ikke fungerer i den nuværende form, eller det kan være regler, som er helt unødvendige,” siger KA-direktør Karsten Høgild.

Medlemmerne skal sende deres forslag til chefkonsulent Claus Bunk på claus@ka.dk senest 25. maj.

“Så sørger vi for at samle forslagene og sende dem videre til Beskæftigelsesministeriet, hvor de indgår i det fortsatte arbejde,” siger Karsten Høgild.

Regler skal give mening
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen mener, der er behov for at gå arbejdsmiljøreglerne efter i sømmene.

“De danske arbejdsmiljøregler udgør rygraden af et sundt arbejdsliv. Men vi må også se i øjnene, at der er borgere og virksomheder, som oplever, at nogle af reglerne kan være meget komplekse, uklare eller ligefrem unødvendige,” siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Derfor igangsætter regeringen nu et arbejde med at forbedre arbejdsmiljøreglerne. Vores udgangspunkt er klart: Reglerne skal være til at forstå og give mening.”  

Troels Lund Poulsen oplyser, at regeringen har nedsat et ekspertudvalg, som skal gentænke hele arbejdsmiljøindsatsen, heriblandt se på muligheder for regelforenklinger.

Del denne artikel: