Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA og 3F i fælles forståelse

KA-direktør Karsten Høgild håber, at den fælles forståelse mellem KA og 3F kan skabe ro og stabilitet på landbrugsområdet.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Foto: Colourbox

KA og 3F er nået frem til en fælles forståelse, der betyder, at begge parter fremover vil agere i gensidig respekt for hinanden som organisationer på landbrugsområdet.

Konkret betyder det, at 3F vil undlade at kræve overenskomst på en virksomhed, der allerede er medlem af KA.

“Dialogen med 3F har været god og konstruktiv, og det er mit håb, at den kan fortsætte. Vi er uenige om meget, og vores overenskomster er forskellige – men vi er enige om, at det er en god idé, at landbruget bliver organiseret, og jeg glæder mig over, at det ser ud til, at tingene nu kan køre stille og roligt.”

Karsten Høgild, direktør, KA

På samme måde vil KA undlade at tegne en virksomhed som medlem, hvis 3F forinden skriftligt har rettet henvendelse til virksomheden med krav om en overenskomstdækning.

KA-direktør Karsten Høgild håber, at den fælles forståelse kan skabe ro på landbrugsområdet, som de seneste par år har været præget af uro og nervøsitet på grund af 3Fs kampagne.

“Dialogen med 3F har været god og konstruktiv, og det er mit håb, at den kan fortsætte. Vi er uenige om meget, og vores overenskomster er forskellige – men vi er enige om, at det er en god idé, at landbruget bliver organiseret, og jeg glæder mig over, at det ser ud til, at tingene nu kan køre stille og roligt,” siger Karsten Høgild og tilføjer:

“Kun tiden kan vise, hvor stærk den fælles forståelse er, og om begge parter formår at efterleve den. Det håber jeg virkelig. Og jeg tror, at den fælles forståelse kan sikre ro og stabilitet på landbrugsområdet. Nu får den enkelte virksomhed på landbrugsområdet en reel mulighed for at vælge, hvilken overenskomst der skal tegnes – og virksomheden vil opleve, at valget respekteres.”

Del denne artikel: