Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA og Krifa har fået ny overenskomst – endelig

To mæglingsmøder skulle der til, før et nyt overenskomstforslag kunne komme til afstemning hos KA og Krifa. Krifas bestyrelse har godkendt det, og i dag godkendte KAs medlemmer overenskomsten på en ekstraordinær generalforsamling. Dermed er der en ny overenskomst for cirka 15.000 ansatte i den private sektor.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Foto: Colourbox

Den nye overenskomst mellem KA og Krifa er ikke kommet til verden på almindelig vis. Normalt udkæmpes de store slag i overenskomstforhandlingerne, hvorefter KA og Krifa godkender resultatet. Denne gang blev de store slag kæmpet, efter overenskomstforhandlingerne var afsluttet. Og to mæglingsmøder skulle der til, og næsten tre måneder skulle der gå, før der lå et ændret forslag til ny overenskomst som Krifa og KA kunne tage stilling til.

Krifas bestyrelse godkendte resultatet den 21. maj. Og i dag, mandag den 27. maj, godkendte KAs medlemmer overenskomsten.

“Vi glæder os over, at begge parter nu har stemt ja til fornyelsen. Og på trods af at det har været et vanskeligt forløb, er det godt, at tingene nu er faldet på plads. Og at vores medlemmer nu har et godt overenskomstgrundlag for de kommende to år,” siger Svend Erik Bøytler Rahbek, formand for KA og KAs overenskomstudvalg.

KA og Krifas konfliktløsningssystem sigter på, at konflikter mellem arbejdsgivere og lønmodtagere løses gennem dialog, mægling og voldgift. Og forløbet viser, at systemet virker, mener Karsten Høgild, direktør i KA:

“Man skal ikke måle systemet på, hvor tit der opstår uenigheder, men på systemets evne til at løse uenighederne og få parterne til at mødes. Den vanskelige situation har vist, at vores system kan løse noget, der virkede umuligt – uden, at virksomheder og arbejdspladser blev lammet,” bemærker Karsten Høgild.

Der er sendt en mail ud til alle KA plus-medlemmer, hvori der orienteres om resultatet. Og snarest vil der blive indkaldt til informationsmøder om den nye overenskomst.

Del denne artikel: