Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA opfordrer til at ignorere ny bekendtgørelse

"Vores vurdering er, at bekendtgørelsen meget vel kan være i strid med Forskelsbehandlingsloven. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at ignorere den," siger juridisk chef Nikolaj Nikolajsen.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

Nikolaj Nikolajsen, KAs juridiske chef. Foto: Jesper Voldgaard

I kølvandet på statsministerens valgudskrivelse offentliggjorde Udlændinge- og Integrationsministeriet en bekendtgørelse om opholds- og arbejdstilladelse til praktikanter og volontører. Bekendtgørelsen rummer en ændring, som kan få betydning for KAs medlemmer på eksempelvis landbrugsområdet.

Bekendtgørelsen giver mulighed for, at man som dansk landmand kan ansætte en uddannet udenlandsk medarbejder på praktikantløn. 

KA opfordrer sine medlemmer til ikke at benytte den mulighed, som den nye bekendtgørelse giver.

“Vores vurdering er, at bekendtgørelsen meget vel kan være i strid med Forskelsbehandlingsloven, fordi man forskelsbehandler på baggrund af nationalitet,” siger Nikolaj Nikolajsen, KAs juridiske chef, og uddyber:

“Vælger man at følge bekendtgørelsen, og det så viser sig, at den er i strid med loven, så kan man virkelig komme i klemme. Man risikerer at skulle efterbetale løn samt betale godtgørelse. Derfor fraråder vi vores medlemmer at følge bekendtgørelsen,” siger Nikolaj Nikolajsen.

Den nye bekendtgørelse trådte i kraft den 1. juni, og hvis man som KA-medlem har spørgsmål i den forbindelse, er man naturligvis velkommen til at kontakte KA. 

Del denne artikel: