Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA tager afstand fra lock-out

Hvordan kan KA være med til at lock-oute en række frisører, når KA er imod strejke og lock-out? Det spørgsmål stiller mange KA-medlemmer og journalister i øjeblikket.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA


Svaret er heldigvis klart: Det gør KA heller ikke. I KAs overenskomst kan man hverken strejke eller lock-oute.

I den aktuelle sag er der tre frisørmestre, der vil lock-oute omkring 9 frisører. MEN sagen er den, at frisørmestrene for at komme ud af LO/DA-overenskomsten, SKAL de følge LO/ DAs regler. Så faktum er, at de tre frisørmestre med deres lock-out følger LOs regler – ikke KAs. LO og DAs systemet er simpelthen skruet sådan sammen, at det ikke er muligt at komme ud af deres overenskomst uden at lock-oute ansatte, der stadig er i et LO-forbund.

De tre frisørmestres ansatte er i deres frie ret til at være organiseret, hvor de vil. Det frie valg er nemlig en grundsten i KAs værdier. Mange af KAs andre virksomheder har ansatte, der er organiseret i LO – det skaber ingen problemer i praksis. Og KA tager afstand fra enhver handling, der strider imod den enkeltes frie valg.

Den aktuelle sag, hvor de tre frisørmestre er blevet idømt en bod for ved Arbejdsretten blev ført af DA, fordi sagen, netop opstod i LO/DA-regi – som også den meget omtalte lock-out. KA har IKKE været involveret i den sag på noget niveau.

Del denne artikel: