Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA trækker igen-igen 3F og LO i Arbejdsretten

For tredje gang trækker KA nu 3F Vejle i Arbejdsretten for at bruge ulovlige kampmidler. Nu er målet med sagen at få erklæret hele konflikten på Vejlegården for ulovlig. - 3Fs ageren er en hån mod Arbejdsretten og Den danske model, siger Karsten Høgild, direktør i KA.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Foto: Stefan Vase

I to måneder har 3F Vejle været i konflikt med Restaurant Vejlegården i Vejle. To gange har KA som repræsentant for Vejlegården trukket 3F Vejle og LO i Arbejdsretten for at bryde spillereglerne; at man ikke må opfordre til kundeboykot. Men trods det fortsætter 3F med at opfordre kunder til at holde sig væk fra restauranten. Og nu er nok nok:

“I fodbold er det sådan, at hvis man to gange i samme kamp har fået det gule kort, ryger man ud. Nu går vi efter, at 3F skal have det røde kort – fordi de på ingen måde er interesseret i at optræde efter reglerne. Og så må konsekvensen være en udvisning; altså at Arbejdsretten siger, at konflikten må stoppe,” siger Karsten Høgild, direktør i KA.

“3F tror, at det er for sjov. Nej, dette er dødelig alvor. En virksomhed og arbejdspladser står på spil. Og derfor burde man kunne forvente en større grad af omtanke fra 3Fs side.”

Karsten Høgild, direktør, KA

Konflikt udstiller arrogance
KA mener, at 3F Vejles ageren sætter Den danske model og Arbejdsretten i et meget skidt lys:

“To gange har LO på 3F Vejles vegne overfor Arbejdsrettens dommere og overfor KA lovet, at de ville stoppe med at bruge ulovlige kampmidler. Men når 3F Vejle igen og igen overtræder indgåede aftaler, håner de både Arbejdsretten og den danske model,” konstaterer Karsten Høgild.

På det seneste har 3F Vejle uddelt flyers med opfordringer til ikke at spise på Vejlegården og ført systematisk registrering af alle kunder på Vejlegården. Og det er det, der har gjort udslaget for KA. 3F Vejle har fortrudt og har undskyldt sig med, at enkeltpersoner i 3F er blevet lidt for entusiastiske. Men den forklaring køber Karsten Høgild ikke:

“3F tror, at det er for sjov. Nej, dette er dødelig alvor. En virksomhed og arbejdspladser står på spil. Og derfor burde man kunne forvente en større grad af omtanke fra 3Fs side,” siger Karsten Høgild og fortsætter:
“Det udstiller den magtarrogance, som har præget 3F Vejle fra konfliktens 1. dag.”

Del denne artikel: