Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

KA vinder første slag i Arbejdsretten

LO har i dag i Arbejdsretten erkendt, at 3F er gået for langt i forhold til konflikten mod Restaurant Vejlegården. - 3F har misbrugt deres position, hedder det i en kommentar fra Karsten Høgild, direktør i KA.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

I dag har LO og KA – Kristelig Arbejdsgiverforening – i Arbejdsretten nået til enighed om, at 3F er gået for langt i deres konflikt mod Restaurant Vejlegården i Vejle.

“LO anerkender, at man ikke må opstille bannere og uddele løbesedler med opfordringer til kundeboykot, som 3F har aktioneret med. Vi har indgået en aftale med LO, om at det ophører omgående,” fastslår Karsten Høgild, direktør i KA.

3F har siden i mandags uddelt løbesedler med opfordringer til at holde sig væk fra Restaurant Vejlegården og i stedet benytte andre spisesteder i Vejle. Et lignende budskab fremgik af bannere, som 3Fere havde rejst foran Vejlegården.
Ved retsmødet begærede LO sagen afvist. Og KA og LO indgik aftale om, at 3F ikke længere vil opfordre til kundeboykot.

“Vi er meget tilfredse med, at dette stopper omgående. Det undrer os, at 3F ikke tidligere har erkendt, at de er gået for vidt. Og vi er meget tilfredse med, at LO som hovedorganisation erkender, at 3F gik for langt,” bemærker Karsten Høgild.

Klokkeklart eksempel
KA har valgt ikke at hæve sagen ved Arbejdsretten, men vil afvente, om 3F Vejle vil følge LOs aftale med KA. Hvis det ikke sker, vil sagen blive genoptaget, fastslår Karsten Høgild, der også konstaterer, at aftalen i dag ikke gør, at hovedkonflikten er løst.

“Vi er meget tilfredse med, at dette stopper omgående. Det undrer os, at 3F ikke tidligere har erkendt, at de er gået for vidt. Og vi er meget tilfredse med, at LO som hovedorganisation erkender, at 3F gik for langt.”

Karsten Høgild, direktør, KA

“Denne sag er et klokkeklart eksempel på, at 3F misbruger deres position med de kampmidler, de har anvendt. Og det viser det helt urimelige i, at en monopollignende organisation skal have eneret til at bestemme hvilken overenskomst, der skal være gældende på en virksomhed i Danmark.”

KA går nu i dialog med en række politikere med det mål at få moderniseret den danske model:

“Vi vil tage fat på den egentlige problemstilling, at LO-forbund har ret til at gennemtvinge en overenskomst på en virksomhed, der i forvejen er omfattet af en kollektiv overenskomst. Og derfor går vi nu i dialog med en række politikere for at få ændret på de urimelige forhold, som præger det danske arbejdsmarked,” siger Karsten Høgild.

Del denne artikel: