Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Konflikten på Vejlegården forsætter

Dagens møde mellem Vejlegården, KA og 3F resulterede ikke i nogen løsning. Og det undrer Karsten Høgild og Amin Skov Badrbeigi sig meget over.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

I flere dage har Karsten Høgild, direktør i KA, og Amin Skov Badrbeigi, indehaver af Vejlegården, set frem til det møde, som 3F havde bedt om. Men de blev slemt skuffet.

For da mødet efter godt fire timer var slut, var det eneste forslag på bordet, at det er 3Fs overenskomst, der skal gælde på Restaurant Vejlegården.

“Vi kom for at få en god løsning, vi ville gerne indgå i en dialog. Men 3Fs tilbud var, at det var 3Fs overenskomst, der skulle gælde på min virksomhed. Men det er ikke en god løsning. Hvis det var en god løsning, har jeg spildt ni måneder,” siger Amin Skov Badrbeigi, indehaver af Vejlegården.

Oplægget fra 3F var konkret, at Vejlegården ikke skulle tiltræde en overenskomst fra 3F, men at virksomheden skulle følge en overenskomst fra 3F. Og det er der ikke noget nyt i, mener Amin Skov Badrbeigi:

“Der er ingen forskel på at følge en overenskomst og tiltræde en overenskomst. Derfor er det ikke en ny løsning. 3F anerkender ikke, at der allerede er en overenskomst. 3F vil stadig ikke respektere, at jeg har et frit valg. 3F anerkender ikke, at det, jeg gør, er lovligt og ordenligt,” siger Amin Skov Badrbeigi.

“Når man kun præsenterer én løsning på et så omtalt møde, demonstrerer det, at formålet med mødet alene var at foregive en interesse for at finde en løsning. Nogen oprigtig og reel interesse har 3F ikke på noget tidspunkt haft i at finde en løsning.”

Karsten Høgild, direktør, KA

“3F startede denne konflikt, derfor undrer det mig, at de ikke havde mere at komme med. I hele forløbet har Amin Skov Badrbeigi tilkendegivet, at han ikke ønskede en overenskomst med 3F, men en overenskomst med Krifa og KA. 3F ønsker ikke at anerkende, at der er en overenskomst på Vejlegården,” siger Karsten Høgild, direktør i KA.

“Jeg lagde op til, at jeg gerne ville lave en lokalaftale med Krifa, som sikrer, at mindstelønninger svarer til 3Fs for tjenere og kokke. Men det var 3F ikke interesseret i,” siger Amin Skov Badrbeigi.

At 3F kun præsenterer én løsning, er et problem, mener Karsten Høgild:

“Når man kun præsenterer én løsning på et så omtalt møde, demonstrerer det, at formålet med mødet alene var at foregive en interesse for at finde en løsning. Nogen oprigtig og reel interesse har 3F ikke på noget tidspunkt haft i at finde en løsning,” siger Karsten Høgild.

Det manglende resultat på mødet betyder, at konflikten på Vejlegården fortsætter.

Del denne artikel: