Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Konkurser faldt også i 2013

2013 blev igen et år, hvor antallet af konkurser faldt. Antallet af konkurser er det laveste i fem år.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Foto: Colourbox

Finanskrisen flytter sig længere og længere væk – i hvert fald hvis man ser på antallet af konkurser. 2010 er stadig et sort år i dansk erhvervsliv. Men siden 2010 er antallet af konkurser faldet – og med “kun” 4993 konkurser i 2013 i følge Danmarks Statistik er antallet af konkurser det laveste i fem år.

Dén måned med suverænt flest konkurser hen over årene er november. Her er historien lidt en anden: Antallet af konkurser i november 2013 lå med 595 konkurser højere end antallet af konkurser i 2009 og 2012 – henholdsvis 556 og 576. Dog er antallet af konkurser her dog stadig lavere end i 2010 og 2011. Så det er trods alt positivt.

Udviklingen efterlader Karsten Høgild, direktør i KA, med en behersket optimisme:

“Antallet af konkurser er fortsat for høj, men det er positivt, at niveauet er svagt faldende. Hvis denne tendens fortsætter i 2014, er det et tegn på stigende aktivitet i dansk økonomi, hvilket der er grund til at glæde sig over. Afmatningen på de nære eksportmarkeder, forbrugernes tilbageholdenhed med at bruge penge, og bankernes manglende risikovillighed, kan dog være faktorer, der kan ændre den positive tendens,” siger Karsten Høgild.

Del denne artikel: