Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Kunstigt åndedræt til fagbevægelsen

Det er den helt forkerte vej at gå, siger politisk konsulent Christian Borrisholt Steen, til beslutningen om at hælde fem millioner skattekroner i fagbevægelsens Jobpatrulje. Man skulle i stedet have styrket Arbejdstilsynet, skriver han i dette debatindlæg.

Af: Christian Borrisholt Steen

Foto: Jesper Voldgaard

Hos Arbejdsgiverforeningen KA var vi begejstrede, da SVM-regeringen tidligere på måneden lancerede et politisk udspil, der skal få flere børn og unge i fritidsjob. Vi var – og er – enige i intentionen, og vi er også enige i de fleste af elementerne i regeringens udspil.

Nu har regeringen så – i samarbejde med fagbevægelsen, Dansk Arbejdsgiverforening, kommuner og regioner – lanceret et fælles forståelsespapir, hvor parterne forpligter hinanden til, at man hver især og i fællesskab vil arbejde for at udbrede fritidsjob, så flere unge får en tidlig tilknytning til arbejdsmarkedet. Så langt, så godt.

 

“Det kan ikke være regeringens opgave af hælde endnu flere skattekroner i fagbevægelsen. I stedet har vi i vores eget politiske udspil foreslået, at man styrker rådgivningsindsatsen hos Arbejdstilsynet.”
Christian Borrisholt Steen, politisk konsulent, KA

Desværre er SVM-regeringen i samme ombæring gået med til – endnu engang, fristes man til at sige – at give kunstigt åndedræt til fagbevægelsen, idet det fremgår af forståelsespapiret, at regeringen har forpligtet sig til at afsætte fem millioner kroner årligt til en styrkelse af fagbevægelsens såkaldte Jobpatrulje. Det mener vi er en helt forkert vej at gå.

Det kan ikke være regeringens opgave af hælde endnu flere skattekroner i fagbevægelsen. I stedet har vi i vores eget politiske udspil ”Flere fritidsjob – færre regler” foreslået, at man styrker rådgivningsindsatsen hos Arbejdstilsynet. Således har flere af vores medlemsvirksomheder efterlyst en lettere adgang til specifik vejledning om regler og vilkår for ungarbejdere. Derfor foreslår vi, at Arbejdstilsynet tilføres flere midler, så de får mulighed for en mere målrettet rådgivning af virksomhederne i forhold til muligheder for ungarbejdere i fritidsjob.

For os i Arbejdsgiverforeningen KA er det logisk, at rådgivningen placeres samme sted som tilsynskompetencen ligger – det vil sige hos Arbejdstilsynet og ikke hos fagbevægelsens Jobpatrulje.

Du kan læse KAs politiske udspil “Flere fritidsjob – færre regler” her.

Del denne artikel: