Om KA og medlemskab

HR og værktøjer

Overenskomst og aftaler

ESG og ansvarlighed

Politik og presse

Nyheder og events

Søg
Close this search box.

-

Leder du efter et lån?

SMVdanmark har lanceret SMVerhvervslån, som er lån uden om banken. Vi har stillet Jakob Brandt, SMVdanmarks vicedirektør, fem spørgsmål om at optage lån via SMVerhvervslån.

Af: Arbejdsgiverforeningen KA

Hvad er SMVerhvervslån?
“SMVerhvervslån er lån mellem virksomheder. Det er en online platform for crowdlending, også kendt som netværkslån, hvor f.eks. virksomheder og private er sammen om at låne penge til virksomheder. Låntagere kan søge om lån fra 200.000 kr. og helt op til 5 millioner i SMVerhvervslån,” siger SMVdanmarks vicedirektør Jakob Brandt.

Hvordan fungerer det?
“Vil en virksomhed ansøge om lån, starter ansøgningen på SMVerhvervslån.dk, hvor du med få klik indtaster det ønskede beløb, løbetid og hvad lånet skal bruges til. Herefter går en ansøgningsproces i gang, hvor SMVerhvervslån kreditvurderer virksomheden. Til sidst får du svar på, om virksomheden kan få et lån og til hvilken rente. Oftest får du svar inden for 48 timer,” siger Jakob Brandt.

Hvad er fordelene?
“Med SMVerhvervslån får en virksomhed en mere effektiv arbejdsgang til at ansøge om lån, uden at gå på kompromis i forhold til kreditværdighed og dokumentation. På SMVerhvervslån kan virksomheder få en hurtigere afklaring i forhold til at få bevilget og udbetalt det ønskede lån. Vilkårene for lånet er uændrede i lånets løbetid, dvs. renten er fast, og SMVerhvervslån kan ikke kræve lånet indfriet før tid, hvis blot låntager overholder sine forpligtelse og betaler den løbende ydelse. Dette er med til at give virksomheden ro til at koncentrere sig om sine aktiviteter,” siger Jakob Brandt.

Hvad er ulemperne?
“For låntager er der meget få ulemper, da du som minimum har de samme betingelser, som du har i banken. Men for nogle virksomheder kan det opleves som en ulempe at skulle lægge sit finansieringsbehov frem på en portal,” siger Jakob Brandt.

Hvor meget kan man søge?
“SMVerhvervslån kan dække de fleste små og mellemstore virksomheders behov, da det er muligt at låne fra 200.000 kr. og op til 5 millioner kroner. Således kan SMVerhvervslån både bruges til at finansiere køb af ny varevogn, køb af ejendom eller til at finansiere udviklingen af nye projekter og produkter,” siger Jakob Brandt.

Vil du vide mere?
Er du interesseret i at høre mere om, hvordan du søger lån via SMVerhvervslån, så gå ind på SMVerhvervslån.dk. Her kan du også læse mere om, hvordan du bliver långiver.

Del denne artikel: